Comença un cicle de xerrades filosòfiques sobre l’obediència als Amics de les Arts

No Comment

Durant aquest final d’any i inicis de 2021, als Amics de les Arts acollirà un cicle de 5 xerrades al voltant de la temàtica de l’obediència, en la qual diversos professors i investigadors abordaran l’obra de filòsofs com Maquiavelo i Hannah Arendt, i temàtiques com la llibertat o el poder dels governs, entre altres.

La primera xerrada tindrà lloc demà dimarts 22 setembre a les 19h, amb el títol de Maquiavelo: poder, ficción y conflicto, a càrrec del professor de Filosofía a la UB i a la UAB, Antonio Gómez Villar. El professor és autor d’El método genealógico en Friedrich Nietzsche (UOC, 2020), Working Dead. Escenarios del postrabajo (La Virreina, 2019) i Ernesto Laclau y Chantal Mouffe: hegemonia i populisme (Gedisa, 2018).

El 6 d’octubre serà el torn de la xerrada Repensar la dominació totalitària amb Hannah Arendt, a càrrec de Felicitat Llop. Llicenciada en Filosofia i Catedràtica de Filosofia a l’ensenyament secundari.

El dia 3 novembre 2020, la investigadora i docent Ester Jornada Lluch exposarà la qüestió de La governamentalitat ambiental. Jordana és professora al Grau d’Arts i disseny de l’Escola Massana (UAB) i al Màster universitari de Filosofia per als Reptes Contemporanis (UOC). El seu camp de recerca gira al voltant dels vincles entre estètica, política i pensament crític contemporani des de la pregunta pel seu caràcter transformador. És autora del llibre Michel Foucault: Biopolítica i Governamentalitat (Gedisa, 2018).

L’1 de desembre, es tractarà el tema de l’Obedièncial’ombra del poder?, amb participació de Miquel Seguró, professor col·laborador de grau i de màster de la UOC i de màster a la URL. Doctor en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, amb menció de Doctorat Europeu, i llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Ha realitzat estades de recerca predoctoral a la Pontificia Università Gregoriana i a l’Albert-Ludwigs-Universität, i estades de recerca post-doctoral a la Université Paris Descartes-Sorbonne i l’Università La Sapienza. És director de la revista Argumenta Philosophica.

L’últim debat del cicle, programat pel 2 febrer de 2021, portarà per títol: Sujeto desobediente, objeto obediente. Las paradojas de la libertad, la igualdad y la fraternidad. Comptarà amb la presència de Juan Manuel Cincunegui. Llicenciat i Doctor en Filosofía (URL), Doctor en Ciudadanía y Derechos Humanos (UB), Doctorando en Sociología (UB). Fundador i director del centre d’estudis Mente, Vida y Sociedad. Autor de Miseria planificada. Derechos humanos y neoliberalismo (Dado Ediciones, 2019).

Aquestes xerrades estan organitzades pels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, amb el seu director com a responsable, Francesc Núñez, i hi col·laboren els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i la Llibreria Documenta de Barcelona. L’entrada a les sessions és lliure, fins arribar al límit de capacitat de la sala ubicada als Amics de les Arts (carrer Sant Pere, 1er pis).

Related Articles

Deixa un comentari