Comença un cicle de xerrades filosòfiques sobre l’obediència als Amics de les Arts

No Comment

Durant aquest final d’any i inicis de 2021, als Amics de les Arts acollirà un cicle de 5 xerrades al voltant de la temàtica de l’obediència, en la qual diversos professors i investigadors abordaran l’obra de filòsofs com Maquiavelo i Hannah Arendt, i temàtiques com la llibertat o el poder dels governs, entre altres.

La primera xerrada tindrà lloc demà dimarts 22 setembre a les 19h, amb el títol de Maquiavelo: poder, ficción y conflicto, a càrrec del professor de Filosofía a la UB i a la UAB, Antonio Gómez Villar. El professor és autor d’El método genealógico en Friedrich Nietzsche (UOC, 2020), Working Dead. Escenarios del postrabajo (La Virreina, 2019) i Ernesto Laclau y Chantal Mouffe: hegemonia i populisme (Gedisa, 2018).

El 6 d’octubre serà el torn de la xerrada Repensar la dominació totalitària amb Hannah Arendt, a càrrec de Felicitat Llop. Llicenciada en Filosofia i Catedràtica de Filosofia a l’ensenyament secundari.

El dia 3 novembre 2020, la investigadora i docent Ester Jornada Lluch exposarà la qüestió de La governamentalitat ambiental. Jordana és professora al Grau d’Arts i disseny de l’Escola Massana (UAB) i al Màster universitari de Filosofia per als Reptes Contemporanis (UOC). El seu camp de recerca gira al voltant dels vincles entre estètica, política i pensament crític contemporani des de la pregunta pel seu caràcter transformador. És autora del llibre Michel Foucault: Biopolítica i Governamentalitat (Gedisa, 2018).

L’1 de desembre, es tractarà el tema de l’Obedièncial’ombra del poder?, amb participació de Miquel Seguró, professor col·laborador de grau i de màster de la UOC i de màster a la URL. Doctor en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, amb menció de Doctorat Europeu, i llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Ha realitzat estades de recerca predoctoral a la Pontificia Università Gregoriana i a l’Albert-Ludwigs-Universität, i estades de recerca post-doctoral a la Université Paris Descartes-Sorbonne i l’Università La Sapienza. És director de la revista Argumenta Philosophica.

L’últim debat del cicle, programat pel 2 febrer de 2021, portarà per títol: Sujeto desobediente, objeto obediente. Las paradojas de la libertad, la igualdad y la fraternidad. Comptarà amb la presència de Juan Manuel Cincunegui. Llicenciat i Doctor en Filosofía (URL), Doctor en Ciudadanía y Derechos Humanos (UB), Doctorando en Sociología (UB). Fundador i director del centre d’estudis Mente, Vida y Sociedad. Autor de Miseria planificada. Derechos humanos y neoliberalismo (Dado Ediciones, 2019).

Aquestes xerrades estan organitzades pels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, amb el seu director com a responsable, Francesc Núñez, i hi col·laboren els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i la Llibreria Documenta de Barcelona. L’entrada a les sessions és lliure, fins arribar al límit de capacitat de la sala ubicada als Amics de les Arts (carrer Sant Pere, 1er pis).

Related Articles

Deixa un comentari

Cicle de debats ‘El futur que volem/2’. Del 22 d’octubre al 26 de novembre