Cooperatives de treballadors dels Estats Units es presenten a la llibreria Synusia dijous 30 de juny

No Comment

La llibreria Synusia i l’editorial Descontrol presenten, aquest dijous 30 de juny a les 19.30h, Jackson en revolta. La lluita per la democràcia econòmica i l’autodeterminacio negra al sud dels eua. El llibre està editat per Descontrol i escrit per Kali Akuno i Ajamu Nangwaya, companyes de la Cooperation Jackson. L’esdeveniment comptarà amb traducció de l’anglès.

Cooperation Jackson és una xarxa emergent de cooperatives de treballadors a Jackson, estat de Mississippi (EUA). Té com a objectiu desenvolupar una sèrie d’institucions democràtiques independents però connectades per apoderar els treballadors i els residents de Jackson, especialment per atendre les necessitats dels residents pobres, desocupats i racialitzats -especialment la comunitat afro i llatina. El desenvolupament de Cooperation Jackson es va inspirar molt en la Cooperativa Mondragon, d’Euskal Herria, que també és una federació de cooperatives, i en moviments cooperatius històrics, tal com es descriu en algunes obres de W. E. B. Du Bois.

Les companyes de Cooperation Jackson estan fent una sèrie de trobades i presentacions a tot l’estat durant el mes de juny. La seva parada a Terrassa ens sembla una ocasió immillorable per a posar en diàleg i aprendre d’altres pràctiques cooperatives i comunitàries així com continuar aprofundint en les maneres de crear xarxes de suport mutu interseccionals i autoorganitzades.

Deixa un comentari