‘De Lenin a Putin’, Raül Garcia-Duran presenta el llibre als Amics de les Arts, 19 hores, 19D

No Comment

L’autor del llibre De Lenin a Putin, en Raül García-Durán de Lara, presentarà avui 19 de desembre, a les 19 hores, a la sala d’actes d’Amics de les Arts el seu darrer assaig. Afirma que “el contingut del llibre està explícit en el subtítol: a la URSS no es va construir mai el socialisme, sinó una nova forma d’explotació, el col·lectivisme burocràtic, amb una nova classe dominant, la tecnoburocracia gestora, amb un clar domini de la seva fracció política, formada pels dirigents del Partit boltxevic i de l’Estat unificats.”

El llibre fa història del procés i ho analitza teòricament i assenyala com el pensament s’apropa a aquesta idea des de diferents enfocaments, però també des de diferents enfocaments la rebutja.

El tema és important no només com adversari de la revolució russa, sinó perquè també a Occident s’ha format, i a nivell global ja, la tecnoburocracia gestora, amb predomini aquí de la seva fracció managerial, el que li permet, de moment, no rompre amb el capitalisme.

García-Durán comença amb l’arribada del liberalisme burgès a Rússia, passa pel com boltxevic, la Nova Política Econòmica ()NEP), els plans estalinistes, la Guerra Freda, Boris Ieltsin i el propi Vladimir Putin. L’últim capítol és un regal per aquelles persones que creuen que un millor és possible. La pregunta plantejada és si aquesta vegada els contestataris crítics aconseguiran socialitzar el coneixement per, així, transnformar el model.

Related Articles

Deixa un comentari