Descobrir universos de bellesa i fragilitat a través de l’obra de la fotògrafa xilena Kati Riquelme

No Comment

Això és el que proposa l’exposició que porta per títol Negro Zorzal, que transcendeix la fotografia per instal·lar-se en la subtilesa de la poesia. Es podrà veure a partir del dissabte 24 de novembre i fins al 5 de gener del pròxim 2019 a l’Estudi Tigomigo.

La fotògrafa Kati Riquelme torna a Terrassa (fa dos anys va exposar La bellesa de Narcís a l’espai La Galeria del Centre Cultural), per mostrar el seu nou projecte que dialoga amb la memòria, l’absència, el silenci i el temps. Riquelme és d’origen xilè i actualment resideix al Montseny. A través de la investigació de tècniques fotogràfiques del segle XIX, concretament a través del col·lodió humit, ha trobat el llenguatge que li permet expressar les seves inquietuds artístiques i explorar d’aquesta manera, el món de la fotografia des d’una òptica plàstica i intimista.

El camí cap a l’interior de l’ànima és un lloc totalment desconegut cap on avancem a través de la foscor i amb un sentiment de perillositat. Ombres impenetrables i rugoses fan d’abismes de naixement i de mort, d’extrema bellesa i dolor. A través de les seves “agatotípies” i dels seus col·lodions humits, la fotògrafa captura la llum de les imatges que vol crear i mostra la fragilitat i el concepte de finit dels humans. Són imatges de moments i instants fugaços.

El director de l’espai d’art Tigomigo, Paulo Cacais, parla així de l’artista: És una artista excepcional, capaç de transcendir la mateixa fotografia per instal·lar-se en la subtilesa de la poesia.

La inauguració serà el dissabte dia 24 de novembre a les 7 del vespre i l’exposició es podrà veure fins al pròxim 5 de gener de 2019. L’horari de l’espai és de dimecres a dissabte (tardes) de 17.30 a 20.30h. i els matins de dijous i dissabte de 10 a 14h.

Related Articles

Deixa un comentari