Despistats són Pepa Plana i Toti Toronell al Centre Cultural

No Comment
Despistats_1 Foto: cedida

El proper dissabte, 21 de febrer (19:00h, Centre Cultural Terrassa) es fussionaran els móns dels pallassos Pepa Plana i Toti Toronell a l’escenari rodó 360º de l’auditori del Centre Cultural amb l’espectacle Despistats emmarcat dins la 3a Temporada BBVA de Circ.

La guardonada Pepa Plana interpreta, en un costat de l’escenari circular,  a una compradora compulsiva. A l’altra meitat, i separat per una immensa cortina, Toti Toronell representa un desnonat del sistema. A cada banda s’hi representa la cara oposada d’una mateixa història, en semicercle, interpretada per dos personatges antagònics que ens faran riure amb els seus problemes comuns i ens sorprendran amb les seves trobades fortuïtes. Es tracta de dos móns que conviuen de costat. Dues realitats. Dues visions complementàries. Dues cares de la mateixa moneda. Dues històries contradictòries en què els problemes grossos tenen fàcil solució i els problemes petits poden ser realment complicats. El món, diuen, està molt mal repartit.

Despistats_3 Foto: cedida

El públic tornarà a casa convençut que, potser en el fons, els nostres desitjos són idèntics. Durant la funció, el públic tindrà el dubte permanent de què és el que veuen els de l’altre costat fins que en un moment donat, entén el joc vist i gaudeix encara més. A l’acabar la història, la cortina s’obrirà i unificarà l’escena per tal de riure plegats fins al final de l’espectacle.

Pepa Plana, actriu i pallassa catalana (Valls, 1965), és un referent nacional en el gènere per la qualitat dels seus espectacles i per la seva contribució en la visualització de les pallasses, destacant com una de les figures europees. Llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona l’any 1989, Pepa Plana és una de les poques pallasses nacionals que provenen del món de la interpretació. L’any 1998 va crear la seva pròpia companyia amb una clara intenció de fer teatre de pallassos pensats per a un públic adult i es així com estrena l’espectacle De Pe a Pa, a la Fira de Tàrrega, guanyant poc després el Premi Aplaudiment FAD (1999). Al llarg de la seva trajectòria ha presentat també els espectacles Giulietta (2000), Hatzàrdia (2004), L’atzar (2004), Penélope (2010) i Èxode (2011). Al 2012, Pepa Plana inicia una nova etapa de la mà del Cirque du Soleil amb la creació del nou espectacle Amaluna. Juntament amb el reconeixement del públic, Plana ha rebut nombrosos guardons, on cal destacar el Premi Nacional de Cultura 2014, atorgat per de la Generalitat de Catalunya.

Toti Toronell, pallasso nascut a Olot l’any 1975, va fer la primera incursió al món del circ l’any 1992 i es va formar amb grans mestres com Leo Bassi, Dimitri Bogatirev, Pep Mora, Toni Albà, Comediants o Ramon Fontserè, entre d’altres. El 1997 funda la Cia Cop de Clown juntament amb Pep Massanet creant teatre per tots els públics i recorrent tot Catalunya amb més de 600 actuacions com Circ de Paper, El Riure, Una Energia Renovable, Una Escola de Nassos (en co-producció amb Pallassos Sense Fronteres), Pallassos o Intríngulis. L’any 2004 tira endavant Produccions Trapa i al cap de tres anys, funda la Cia. Laitrum produint espectacles com Bloc, Capses, Panxuts, Cíclic, Automatàrium i Per un tubo.

Related Articles

Deixa un comentari