Diada del Local dels Castellers, amb Tirallongues de Manresa i Castellers de Caldes

No Comment

Aquest diumenge els Castellers de Terrassa van celebrar la Diada del Local. Després d’agafar forces amb el tradicional esmorzar que els blauturqueses realitzen abans de les diades importants, els Castellers de Terrassa s’han aplegat al seu local juntament amb les dues colles convidades Tirallongues de Manresa i Castellers de Caldes per anar en cercavila fins al Raval de Montserrat, que presentava una bona assistència per rebre i donar recolzament a les colles participants.

botomalarrassa

L’actuació castellera ha començat amb els pilars de 4 d’inici, tres per part dels Castellers de Terrassa i dos dels Tirallongues de Manresa i dels Castellers de Caldes. Tot seguit els del carrer Pasteur han obert la ronda de castells amb un ferm 7d7, el tercer de la temporada, castell que els serveix per a rodar a moltes peces tant de tronc com de pinya per a encarar reptes superiors. A la segona ronda els Castellers de Terrassa han descarregat un 5de7 que tot i no estar del tot bé de mides a la part del tres, no els ha suposat cap problema per a descarregar-se. Per acabar amb la ronda de castells han descarregat un 4d7a que s’ha obert un pèl a la descarregada, però que no ha servit per eclipsar la correcta execució del castell que s’ha vist segur en tot moment. Per a finalitzar l’actuació els Castellers de Terrassa han descarregat dos pilars de cinc.

El 5d7 dels Castellers al Raval. Foto CdT El 5d7 dels Castellers al Raval. Foto CdT

Per la seva part els Tirallongues de Manresa han descarregat un 3d7 a primera ronda, un 4d7 a segona i un 5d6 a tercera ronda. Els de la capital del Bages han acabat l’actuació amb un pilar de cinc. La tercera colla en actuar, els Castellers de Caldes han descarregat un 4d6a, han fet dos intents desmuntats de 3d6 a segona ronda i han acabat la ronda de castells descarregant un 4d6. A la ronda de pilars els del Vallès Oriental han descarregat un pilar de quatre.

D’altra banda, el dia abans, dissabte, els Castellers de Terrassa van participar en la 7a edició de la CultuRassa, trobada que agrupa tots els grups de Cultura Popular Catalana de la ciutat egarenca, al Parc dels Catalans. Durant tot el matí hi va haver una paradeta per a que tot aquell que volgués conèixer el món casteller i la colla ho pogués fer. Malauradament l’actuació castellera que hi havia planificada per les 19h de la tarda, al igual que la resta d’actes programats, va quedar suspesa a causa de la pluja.

Els Castellers de Terrassa encaren doncs el mes d’abril treballant intensament als assajos preparant reptes superiors de cara a continuar el que ha sigut un bon inici de temporada. La propera cita dels blauturqueses serà el dissabte 8 d’abril a Cornellà.

Related Articles

Deixa un comentari