Dona, universitat, ciència i creació, publica Icaria 2 nous títols sobre el tema

No Comment

comiendo del fruto prohibidoCOMIENDO DEL FRUTO PROHIBIDO
MUJERES, CIENCIA Y CREACIÓN A TRAVÉS DE LA HISTORIA
ISBN: 9788498884951
Any Publicació: 2015
pàgines: 192
PVP: 21 €
Índex i pròleg

L’any 2010 hom celebrà el centenari del lliure accés de les dones a la Universitat espanyola. Aquest no és un punt de partida, car les dones que han tingut l’oportunitat de cultivar el seu intel·lecte en totes les èpoques històriques no ho han desaprofitat, ans al contrari, han contribuït al coneixement i la creació. Malgrat els límits imposats, han sabut desenvolupar estratègies per a procurar el seu apropament a les fonts i mitjans de coneixement, el que les ha portat a l’elaboració de pensaments i formes d’expressió intel·lectual i creativa propis. I moltes que han tingut el privilegi de la formació han reclamat també l’accés a l’educació com un pas imprescindible per a la promoció i consideració social de les dones.

Per contribuir en aquest esforç, el XVI Col·loqui de la AEIHM es proposà, d’una part, seguir les passes d’aquelles que obriren camins en l’àmbit del coneixement i la creació i, d’altra, posar en valor el lloc que les dones vénen ocupant en el món científic, artístic i intel·lectual. Les pàgines d’aquest llibre recullen part dels resultats del col·loqui.

Un derecho del deseo, un derecho sexuadoun-derecho-del-deseo-un-derecho-sexuado
Pròleg de María-Milagros Rivera Garretas
Laura Mora Cabello de Alba
ISBN: 9788498886726
Any Publicació: 2015
pàgines: 128
PVP: 13 €
Índex, pròleg i introducció

Un derecho del deseo, un derecho sexuado és la narració del camí de recerca d’una dona del seu ésser dona en el món públic, en el món universitari, en el context jurídic. Aquest llibre és un viatge que neix en el port de la necessitat de trobar sentit al treball de ser professora universitària. Un viatge que transita precisament del no ser al ser, del no tenir lloc a reconèixer-lo i construir-lo, de la mudesa a la paraula. Aquest passatge es fa amb el descobriment del feminisme, la brúixola del desig de voler viure i treballar millor i l’acompanyament imprescindible d’altres dones i alguns homes.

Aquest viatge desemboca en el reconeixement d’un altre dret, en un ordre de convivència que reconeix autoritat a la mare com a font del dret, que mira la justícia com la cura de l’amor, que desenterra Antígona i escolta el seu mandat implacable d’obediència a la llei que alimenta la vida.

Laura Mora Cabello de Alba és professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universidad de Castilla-La Mancha des de fa 18 anys. Es dedica a l’estudi de la explotació infantil, la reconciliació de la vida familiar i laboral, el perill per a la salut de les dones d’incorporar-se a un món laboral declinat en masculí, la docència del dret del treball o el resignificar el dret i el treball en temps de canvi civilitzatori. Imparteix també l’assignatura Un derecho del deseo, un derecho sexuado, del Màster de Duoda, de la Universitat de Barcelona.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari