Drac Baluk guanya el premi popular i puja al podi del concurs d’enceses d’Artesa

No Comment

La colla canaurellenca assoleix la tercera posició del concurs i s’enduu també el premi del públic.


El Drac Baluk Astharot de Ca n’Aurell (Terrassa) va participar dissabte en el 10è Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida (Segrià), una de les trobades de bèsties de foc més prestigioses de Catalunya. La colla canaurellenca va aconseguir pujar al podi en el concurs d’enceses, assolint la tercera posició, i també va endur-se el premi per votació popular.

El concurs consistia en tres enceses individuals dues de lluïment, i una de protocol·lària, amb l’acompanyament dels músics de la colla que van interpretar la Dansa del Baluk, el ball propi de la bèstia. L’últim lluïment va ser conjunt amb les quatre bèsties que hi participaven. Tot i algun petit problema tècnic, les quatre enceses del Baluk van lluir de manera espectacular, com és ja habitual.

Finalment, la colla es va endur el tercer premi, consistent en 900 euros, i el premi del públic, atorgat per votació popular i que va guanyar amb molta diferència. La colla guanyadora del concurs va ser el Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaià, al Tarragonès. La segona classificada va ser la Galera de Cambrils, al Baix Penedès, i la quarta, el Drac Fumera de Badalona.

Organitzat pel Griu d’Artesa, el Festival ha acollit alguns dels millors dracs i bèsties del país, i té l’objectiu d’estimular la imaginació i l’enginy de les colles del país per fer lluir el bestiari de foc. El Drac Baluk és la segona bèstia de la ciutat de Terrassa que participa al Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida. L’any 2013 ho va fer la Pàjara, que va assolir la quarta posició.

Related Articles

Deixa un comentari