El 8è Festival de Circ arrenca diumenge fins dijous

No Comment

Arriba l’emblemàtic Festival de Circ a Terrassa per la porta gran. La fita anual torna amb més ambició i novetats, organitzada per l’Associació de Circ Tub d’Assaig 7.70, en col·laboració amb l’AVV La Maurina, l’Ajuntament de Terrassa i el Centre Cultural.


En el marc del Mercat de la Independència, s’ha presentat avui dijous la programació de la vuitena edició del Festival de Circ de Terrassa, que començarà aquest diumenge dia 4 i portarà circ i espectacle al carrer fins el dijous 8. El certamen ha esdevingut ja un clàssic a la ciutat, i un esdeveniment cultural de primera línia en començar el curs després de les vacances d’estiu. Torna així la proximitat del circ per a joves i no tant joves, amb escenaris a peu de carrer, gratuïts, i amb actuacions d’alt nivell en el camp.

presentació 8e Festival Circ D’esquerra a dreta: Raúl Sánchez de l’AVV La Maurina, Enric Petit de Tub d’Assaig, Jordi Flores, regidor de Cultura, i Toni Aliaga, del Centre Cultural. Foto: PV

Amb «més qualitat, més quantitat i més innovació», el regidor de Cultura, Jordi Flores, ha celebrat que torni el circ, pel qual «apostem de forma decidida». «Ens agrada el circ», deia Flores, i destacava la tradició egarenca d’aquest art. Ha reblat que aquest festival contribueix a la descentralització de la cultura, ja que torna a tenir l’escenari principal al barri de La Maurina, amb la col·laboració habitual de l’AVV, així com de la Biblioteca del Districte 4 i l’associació de comerciants del barri. També ha destacat Flores que l’associació Tub d’Assaig 7.70 ha comptat aquest any amb més autonomia que mai com a organitzadora de l’esdeveniment, mentre que l’Ajuntament n’és un col·laborador.

En representació de Tub d’Assaig, Enric Petit ha repassat els 8 espectacles programats al carrer, més la gala inaugural de diumenge. En paraules de Petit, s’ha tingut cura de fer una programació «adreçada al públic juvenil i adult”, sense deixar de banda els infants, que són el nostre públic clau». Tot plegat mantenint un nivell alt amb espectacles tècnics i circ d’autor, i amb horaris amplis per poder arribar a tothom.

La Gran Gala inaugural de diumenge tindrà lloc al Centre Cultural, a les 18h, amb preu de 10 euros l’entrada. La gala comptarà amb convidats de prestigi internacional:Anna Plotnikova, formada a la mateixa associació, els malabaristes Toto Juggling i Kerol, Marta i Yamil en acrobàcia, el trampolinista Àngel de Miguel i los Hermanos Inconfundibles amb el diàbolo, tots ells presentats per Ricky el professor de tenis.

Tota la resta d’espectacles tindran lloc a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya de La Maurina. Amb horaris de tarda vespre i nit, hi participaran, entre d’altres, Wilbur, les companyies Capicua, Vaques o el Col·lectiu La Persiana. “Potser aquesta programació al carrer sembla menys internacional, això ens fa arriscar i apostar per companyies del nostre país que ja compten amb un gran nivell”, ha afirmat Petit. Una novetat és que els tallers oberts adreçat a famílies i infants per aprendre tècniques d’equilibris, aeris i malabars, es duran a terme en horari matinal de 11 a 13h, de dimarts a dijous. Els shows al carrer estaran conduïts i animats pels membres de la Companyia Més Tumacat, que hi posaran el seu humor, tal com han mostrat en la presentació al mercat del festival davant la premsa, juntament amb les verdures que identifiquen l’edició d’enguany.

Cia Més Tumacat La Cia. Més Tumacat animarà els espectacles del Festival de Circ. Foto: Tub d’Assaig

«L’espai de La Maurina se’ns comença a quedar petit, i volem que en el futur els espectacles es puguin expandir per tot Terrassa, sense oblidar l’origen», deia Petit. A més, el proper any l’associació farà 10 anys, i esperen estrenar nou local a l’edifici del Condicionament, cap el juny de 2017.

Per la seva part, Toni Aliaga, del Centre Cultural, ha explicat que l’entitat ja fa anys que va decidir obrir-se a altres formats artístics i al circ en particular, d’aquí les cinc temporades de circ que organitza el Centre Cultural, en què hi ha activitats durant tot l’any. El president de l’AV La Maurina, Raúl Sánchez, també ha celebrat que un any més el barri esdevingui l’escenari d’aquest festival, i que seguiran donant suport com sempre han fet.

Aquesta és la programació completa del 8è Festival de Circ:

Diumenge 4 de setembre

18 h. Gran Gala inaugural
Amb Ricky, el professor de tenis, Anna Plotnikova, Marta et Yamil, Los hermanos Foncu, Totro Juggling, Kerol i Àngel de Miguel
Al Centre Cultural Terrassa

cartel_8_festival_zanahoria-001Dimarts 6 de setembre

D’11 a 13 h. Tastets de circ
Al carrer Infant Martí

18.45 h. Piensa en Wilbur
A càrrec de Wilbur
Al carrer Infant Martí

19.45 h. Explica’m un conte
A l’Espai Gespa

20.30 h. Entredos
A càrrec de la Cia. CapiCua
Plaça de l’Assemblea de Catalunya

22.30 h. Ye Orbayu
A càrrec de la Cia. Vaques
Plaça de l’Assemblea de Catalunya

Dimecres 7 de setembre

D’11 a 13 h. Taller de Circ
Carrer Infant Martí

18.45 h. Circant
A càrrer de Cuncurulla
Carrer Infant Martí

20.30 h. Yee-haw
A càrrec de la Cia. La banda del otro
Plaça de l’Assemblea de Catalunya

22.30 h. Indomador
A càrrec d”Animal Religion
Plaça de l’Assemblea de Catalunya

Dijous 8 de setembre

D’11 a 13 h. Tallers de Circ
Carrer Infant Martí

18.45 h. Ni Cap ni Peus
A càrrec de la Cia. Circ Vermut
Carrer Infant Martí

20.30 h. Violeta
A càrrec del Col·lectiu La Persiana + Venancio y los Jóvenes de Antaño
Plaça de l’Assemblea de Catalunya

22.00h  Festa Cloenda
A càrrec de DJ sorpresa

Related Articles

Deixa un comentari