El Ballet de Catalunya ens torna a portar la màgia del Nadal amb El Trencanous

No Comment

El Trencanous, el conte de Nadal de la dansa clàssica interpretat pel Ballet de Catalunya tanca la segona part dels Exploradors de la dansa i a la vegada obre la nova temporada de dansa 2019 al Centre Cultural de Terrassa.


El Ballet de Catalunya va visitar els dies 12 i 13 de gener l’auditori del Centre Cultural de Terrassa, obrint així la nova temporada de dansa i oferint una actuació matinal especial el divendres 11 de gener, que posava punt i final a la segona part dels Exploradors de la dansa.

Representada especialment pels infants de les escoles de Terrassa que van participar en aquest programa, els més petits van poder gaudir de l’experiència d’aquesta iniciativa, el resultat final de la quan ha estat tot un èxit. El divendres l’amfiteatre estava ple d’espectadors i espectadores de diverses edats, preparats per gaudir d’un conte que ens torna a traslladar a l’època nadalenca, just passat festes i mentre anem tornant al dia a dia quotidià amb responsabilitats com els col·legis i la feina. En aquest context, l’espectacle ens torna a despertar aquelles emocions i sensibilitats de la màgia del Nadal.

Portat arreu del món, El Trencanous s’ha convertit des de 1892 en un gran clàssic del repertori del ballet. Està compostat per 2 actes, 3 taules i 15 escenes amb música de Txaikovski pertanyent al període romàntic i que conté algunes de les seves melodies més memorables.

L’obra està basada en l’adaptació d’Alexandre Dumas del conte fantàstic d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Es tracta d’una història familiar plena d’imaginació on hi apareixen fades, àngels, joguines, caramels i tot de fantasia, on els nens tenen un protagonisme important.

En aquesta ocasió, l’obra ha estat representada de la mà del Ballet de Catalunya amb la coreografia del seu director artístic, Elías Garcia. Aquest, dona forma a les coreografies que, seguint l’estil de la dansa clàssica, tenen un punt d’innovació i dificultat en cadascun dels seus balls, on des del minut zero, l’espectacle no para de sorprendre amb gran varietat de passos nous i diferents. La delicadesa amb què els ballarines i ballarines executen pas a pas la coreografia i les diferents combinacions de figures que van canviant en el transcurs dels balls, van embolicant, com si es tractés d’un paper de caramel, tot l’espectacle. Aquest efecte es fa encara més evident amb una escenografia a base d’audiovisuals que acaba donant un toc màgic a tot el muntatge.

Amb la posada en escena, els alumnes de les escoles de dansa de Terrassa segur que han viscut una experiència fantàstica i inoblidable. I és que alguns d’aquests alumnes, de les escoles Àngels Segarra i Esther Antón, van poder fer una petita gran intervenció en el ballet interpretant els àngels, uns personatges entranyables. A més a més, ballarins i ballarines de l’esbart egarenc del Social van sorprendre amb unes danses típiques molt ben interpretades.

Així doncs, nens i nenes, pares i mares, avis i àvies van sortir amb un somriure de satisfacció i amb ganes de tornar a gaudir d’un espectacle de dansa un cop acabada la funció. La propera trobada serà els dies 16 i 17 de febrer amb la Gala de ballarins catalans.

Marta Bieto
Professora de dansa

Related Articles

Deixa un comentari