El CAET estrena “Màtria”, una obra de la creadora Carla Rovira on mare i filla reivindiquen la memòria col•lectiva

No Comment

L’autora construeix un espai escènic per “reivindicar la Història,  i generar un espai de debat col·lectiu per narrar el silenci”. Es podrà veure el diumenge dia 11 a les 18 hores al Teatre Alegria.

La idea de l’espectacle sorgeix amb Enrique Isart Alonso, afusellat pel Franquisme el 14 d’agost de 1939 a Cartagena. Abans de morir, però, va deixar una carta escrita a la seva mare, Virginia Alonso, sota el títol de Madre, valor! Des del moment del seu afusellament, el seu cos està desaparegut en una cuneta. A partir d’aquesta figura, de les seves cartes i de les cartes de les dones de la família, Carla Rovira construeix un espai escènic que genera un debat col·lectiu sobre la memòria, la Història i el silenci de les desaparicions durant el franquisme.

A partir d’aquest plantejament, els personatges es faran preguntes sobre com encarar la memòria familiar en un Estat forjat en l’oblit o quin és el paper de les nostres mares quan parlem de les ferides de la Guerra Civil en les famílies.  L’espectacle farà especial èmfasi en la figura de les dones amb la mateixa creadora i la seva mare (àngela Pitarch) com a intèrprets principals que estaran acompanyades a l’escenari pels actors i actius Marc Naya, Ramon Bonvehí i Laura Blanc.

L’espectacle, guanyador del Premi l’Apuntador de Núvol 2017, és un exercici que dona peu a diverses reflexions sobre la mort, la fam o el silenci. És una bona oportunitat per parlar d’aquests temes amb el públic en un espai de trobada i comunitat, de superació i de ficció espontània.

Podeu veure el tràiler de l’espectacle AQUÍ.

https://www.youtube.com/watch?v=SFe1ZCVls_U

 

Fragment de l’obra. Un dels personatges llegeix les cartes d’Enrique Isart.

FITXA ARTÍSTICA

Intèrprets: Marc Naya Díaz, Àngela Pitarch Isart, Ramon Bonvehí Rosich, Laura Blanc Bigas i Carla Rovira Pitarc

Realització audiovisual i espai sonor: Erol Lleri Llordella

Escenografia: Mariona Signes González i Carla Rovira Pitarch

Vestuari: Mariona Signes González

Il·luminació: Roger Arjona Loscos

Diseny gràfic i fotografia: m4no.ly

Related Articles

Deixa un comentari