El Centre Cultural de Terrassa presenta 2 propostes per aquest cap de setmana: El piano de Rachmàninov amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’espectacle familiar de Dàmaris Gelabert

No Comment

El concert de l’Orquestra serà el divendres dia 1 de febrer a les 9 del vespre i és un homenatge a la música de Rússia del segle XIX amb peces de Txaikovski i Rachmàninov, aquest en mans del pianista Nikolai Kuznetsov. A més a més, també s’estrenarà l’obra Stanza del català Josep Maria Guix.

La pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert arribarà el diumenge 3 de febrer a les 6 de la tarda i presentarà el seu espectacle amb totes les entrades exhaurides des de fa dies.

El pianista Nikolai Kuznetsov, un jove talent de l’escola russa i guanyador del Concurs Internacional de piano Ricard Viñes 2018 serà l’encarregat d’interpretar el Concert per a piano número 2, op. 18 en Do menor, de Serguei Rachmàninov, acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Vallès. L’obra, considerada per alguns com el concert per a piano més melancòlic que s’ha escrit mai, s’ha convertit en una peça per als amants de les diferents sonoritats. Es tracta d’una peça obligatòria per a les orquestres però també, sobretot, pels solistes.

Dins de l’espectacle es podrà sentir també la Simfonia número 1. Somnis d’Hivern de Tzaikovski, on el compositor pretenia explicar els paisatges de la seva terra a través de la música. En aquesta peça, els violins arriben fins a notes molt agudes i la fusta arriba fins a notes molt greus, de manera que el músic és capaç de fer-nos arribar justament on ell vol: a l’estepa russa en una nit clara d’hivern on brillen les estrelles per damunt la neu.

Finalment, es podrà escoltar Stanza, del compositor català Josep Maria Guix, peça concebuda per l’Orquestra Simfònica del Vallès. Consta de 3 moviments i amplia la secció de percussió. El títol del tema fa referència, per una banda, a l’espai concret de l’estança, lloc físic amb una decoració determinada, i, per una altra, a la poesia i el llenguatge, en referència a les estrofes o paràgrafs d’un text.

Dàmaris Gelabert per a tots els públics

El diumenge a la tarda serà el torn de l’espectacle familiar musical de Gelabert. La cantant de cançons infantil s’ha convertit en un referent de la cançó infantil aquests últims anys i els seus temes sonen per cases i escoles. Al Centre Cultural estarà acompanyada pels seus músics i coristes. Des del seu primer CD, Totsona!, s’ha convertit en un punt de referència per l’educació musical amb les més de 150 canóns que ha escrit i, gairebé en tots els casos, editat ens els seus 16 discos.

Dàmaris Gelabert és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació i especialista en Musicoteràpia. A més a més, és educadora de massatge per a infants, creadora del mètode Totsona d’Estimulació Musical entre els0 i els 6 anys i pionera a Espanya de les Cançons Personalitzades. El seu mètode Totsona es fonamenta en la cançó i en la necessitat d’entendre la música com el primer llenguatge de l’infant.

Juntament amb el músic Àlex Martínez, han creat el segell discogràfic Totsona Records. Les seves cançons, amb gran càrrega pedagògica, es fan servir per la formació d’hàbits i rutines, d’ensenyaments bàsics i de valors educatius.

Related Articles

Deixa un comentari