El cicle Videodrome del desembre dedicat al Periodisme

No Comment

 

Videodrome #12Avui, dimecres 3 de desembre (21:30h, Ateneu Candela) s’inicia el cicle Videodrome dedicat al món del periodisme fruit de la col·laboració amb Final de Trajecte, un projecte de gestió i comunicació cultural egarenc, sorgida a l’última sessió de La Descomunal, la qual té el propòsit de compartir experiències i crear sinèrgies entre artistes joves de la ciutat de Terrassa.

La projecció d’aquesta nit, El hombre que mató a Liberty Valance (1962), tracta el periodisme dins el cinema clàssic. Dirigida per John Ford i protagonitzada per James Stewart, John Wayne, Lee Marvin i Vera Miles és una adaptació d’un relat curt de Dorothy M. Johnson en el que un ancià senador del Congrés dels EUA, en Ransom Stoddard (James Stewart), relata a un periodista la veritable història del perquè ha viatjat juntament la seva esposa Hallie (Vera Miles) per acudir al funeral del seu vell amic Tom Doniphon (John Wayne). A partir d’aquí coneixerem la història, en forma de flashback, del protagonista quan va arribar en diligència a Shinbone, un petit poble de l’Oest, per tal d’exercir l’advocacia. Però, poc abans d’arribar al seu destí, va ser atacat i brutalment colpejat pel temut pistoler Liberty Valance.

Les properes sessions de Videodrome seran el 10 i 17 de desembre. En la primera, es projectarà Ausencia de Malicia (1981), dirigida per Sidney Pollack on una periodista (Sally Field) investiga un assassinat a un líder sindical on sembla estar involucrat el fill d’un cap de la Mafia (Paul Newman). En la segona i última de l’any 2014, podrem veure el film dirigit per Steve Barron Las Tortugas Ninja (1990) en el que unes tortugues mutants adolescents i ninja protegeixen la ciutat de Nova York del malvat Trinxant i el Clan del Peu amb l’ajuda de la periodista April O’Neal.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari