El Cinema Catalunya reobre les portes i es reforça l’oferta en versió original

No Comment

El pròxim divendres 25 de setembre, el Cinema Catalunya reobrirà les seves portes amb les instal·lacions adaptades a les mesures preventives i sanitàries contra la covid-19. Dispensadors de gel hidroalcohòlic, distància de seguretat entre els seients, intensificació de les tasques de neteja i nous cartells informatius són algunes de les mesures per tal d’oferir un entorn segur al públic assistent. Hi haurà més més temps entre sessió i sessió per tal de poder accedir i sortir de les sales de forma segura i esglaonada. L’ús de la mascareta serà obligatori per assistir a les projeccions

Per començar, el Cinema Catalunya estrenarà La diosa fortuna, una comèdia dramàtica escrita i dirigida pel turc Ferzan Ozpetek. La pel·lícula arriba aquest divendres a les sales del nostre país després de registrar un gran èxit de taquilla en la seva estrena a Itàlia, a principis del 2020. D’altra banda, també es podrà veure Uno para todos. Basada en una història real, es tracta de l’última pel·lícula protagonitzada per David Verdaguer. El film retrata la convivència d’una classe de 6è de Primària, la qual posa a prova l’habilitat del mestre per reintegrar un alumne que està malalt.

De cara el següent divendres, 2 d’octubre, el Catalunya estrenarà l’última pel·lícula de Woody Allen. L’emblemàtic cineasta novaiorquès ens presenta en aquesta ocasió Rifkin’s Festival, un film que té com a escenari el festival de cinema de Sant Sebastià i que, entre el seu repartiment, compta amb intèrprets de la talla de Cristoph Waltz, Louis Garrel, Elena Anaya o el català Sergi López. La pel·lícula es podrà veure al Cinema Catalunya tant en versió original com també en versió doblada en català.

El període de sis mesos en què ha estat tancat el cinema, ha servit també per realitzar unes reformes necessàries. En paraules de Jennifer Ramírez, regidora de Presidència, “amb la reobertura del Cinema Catalunya, recuperem un important element dinamitzador de la cultura i de l’activitat comercial al centre de la ciutat, a més d’un dels actius principals de la nostra distinció com a Ciutat del Cinema. Mantenim la nostra aposta per un cinema a l’abast de tothom, amb una cartellera atractiva per a totes les edats, i agraïm la fidelitat del nostre públic i l’interès que ha mostrat durant aquests mesos en què la situació ens ha obligat a tancar.”

Més cinema en versió original

Una de les novetats de la reobertura serà l’augment de les sessions en versió original subtitulada. Fins ara, el Cinema Catalunya projectava les pel·lícules en el seu idioma original en els passis de divendres a la nit. Ara, la sala del centre de la ciutat manté l’opció dels divendres i augmenta aquesta oferta també amb les últimes sessions de dimecres i diumenge. D’aquesta manera, l’horari regular del cinema serà de dimecres a diumenge, amb dues sessions diàries a cada sala. En el cas de les segones sessions de dimecres, divendres i diumenge, les pel·lícules es projectaran en versió original subtitulades en català o castellà.

Així mateix, també es recuperen les sessions del documental del mes impulsades per DocsBarcelona. La primera convocatòria serà el dimecres 30 de setembre amb el documental Honeyland, un retrat colpidor que va ser premiat al Festival de Sundance, que tracta sobre la desaparició d’una forma de vida i, alhora, evidencia el fràgil equilibri entre humanitat i naturalesa a través de la mirada d’una dona resilient i extraordinària. D’altra banda, el Cinema Catalunya també està treballant per recuperar tant aviat com sigui possible les retransmissions d’òpera i ballet, així com les sessions del cicle CINC de Cinema Infantil en Català.

Descomptes i les tarifes baixes

Amb més de 100 anys d’història, l’emblemàtica sala del centre manté la seva filosofia d’obrir el cinema a tots els públics, amb pel·lícules independents que s’allunyen del circuit més comercial. En aquest sentit, el Catalunya mantindrà les mateixes tarifes i descomptes que ja aplicava abans de la crisi sanitària. El preu de l’entrada general en dies laborables és de 6,50€ i la reduïda, de 4,60€, amb l’excepció dels dijous -dia de l’espectador-, que és de 4,20€. Als caps de setmana, l’entrada general val 7€ i la reduïda 5,50€. Tenen descompte els menors de 13 anys, els majors de 65 i les persones que presentin el carnet d’estudiant o la targeta acreditativa de discapacitat de la Generalitat, entre d’altres col·lectius.

També es manté l’accés gratuït durant un any a totes les sessions per a totes aquelles persones empadronades a Terrassa que compleixin 18 anys. Excepcionalment, als joves que hagin arribat a la majoria d’edat el 2019 i 2020 se’ls renovarà el passi gratuït, ja que, donades les circumstàncies, pràcticament no l’han pogut gaudir.

Les entrades seran numerades i s’hauran de comprar, preferiblement, per internet. Tant la compra online de les entrades com la consulta de la programació i els horaris de les sessions es podrà realitzar a través de la pàgina web www.cinemacatalunya.cat.

Related Articles

Deixa un comentari