El Cinema Catalunya, una de les 13 sales centenàries del país

No Comment

l’Acadèmia del Cinema Català ret avui dimarts un homenatge a l’emblemàtic cinema egarenc, que compta 104 anys d’història i és tot un patrimoni cultural local.


Coincidint amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, avui 27 d’octubre, l’Acadèmia del Cinema Català ret un petit homenatge a totes les sales centenàries que actualment hi ha al nostre país. Un d’aquests reconeixements recau en l’històric Cinema Catalunya de Terrassa, fundat el 1916.

L’acte de reconeixement se celebrarà aquest dimarts 27 d’octubre a Calella, precisament en un dels equipaments distingits, com és la Sala Mozart. La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, entregarà una placa commemorativa a cadascun dels 13 cinemes catalans amb més de 100 anys d’història.

Entre aquests emblemàtics equipaments culturals també hi trobem el Centre Parroquial d’Argentona; el Cinema Bosque, de Barcelona; el Casal de Camprodon; La Calàndria, d’El Masnou; el Teatre Mundial, de La Bisbal: el Foment Mataroní; el Cinema Catalunya, en aquest cas de Ribes de Freser; el Teatre Cinema Comtal, de Ripoll; el
Casino Prado i El Retiro, de Sitges, i els Cinemes Imperial, de Sabadell.

La programació del Cinema Catalunya es distingeix per la seva aposta pel cinema d’autor i alternatiu als circuits comercials habituals. L’equipament municipal forma part de la xarxa Europa Cinemas i és membre de la Taula de l’Audiovisual de Terrassa, que aplega els principals agents cinematogràfics i audiovisuals de la ciutat i que va impulsar la candidatura de Terrassa com a Ciutat Creativa de Cinema per part de la UNESCO.

Un dels pocs de titularitat municipal

Des de fa 20 anys, el cinema del carrer de Sant Pere és una de les poques sales de Catalunya de titularitat municipal, el que suposa una aposta per mantenir en funcionament aquest emblemàtic equipament cultural. La regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, a través d’un comunicat emès per l’Ajuntament, destaca que «al llarg d’aquests 20 anys hem consolidat una oferta cinematogràfica de qualitat i per a tots els públics, fent una important tasca també pedagògica per apropar el cinema a les noves generacions i aportant un impuls important al sector cinematogràfic de la ciutat».

Related Articles

Deixa un comentari