El Corralito i Magneti Studio participen en un programa d’intercanvi cultural europeu

No Comment

El Corralito, antic gimnàs recuperat i reconvertit en espai de creació artística i Magneti Studio, un antic taller mecànic també recuperat com a centre de treball per a diversos artistes de la ciutat, acolliran en el properes setmanes a tres joves treballadors d’Itàlia, França i Polònia.

La iniciativa està finançada pel programa europeu Erasmus+ i coordinada per l’associació terrassenca de mobilitat internacional La Vibria Intercultural. Des d’aquesta associació ens expliquen que aquest projecte es va iniciar a Itàlia, país amb un important historial d’espais recuperats. «Allí els governs locals van promoure la recuperació, amb diners públics, de grans espais que havien estat de la màfia o també espais planificats com a macro projectes urbanístics que havien quedat abandonats.»

A partir d’aquesta primera fase de recuperació van sorgir diferents entitats encarregades de la gestió d’aquests nous espais i va ser precisament una d’aquestes la que es va posar en contacte amb l’associació La Vibria per a donar visibilitat a diversos espais recuperats de Terrassa, en un projecte que també inclou països com França i Polònia.

«El primer que vam fer, aleshores, va ser buscar diferents espais de Terrassa. Vam parlar amb Tub d’Assaig, l’Ateneu Candela, el Corralito i Magneti Studio. També vam contactar amb altres espais de Barcelona.»

Finalment van ser el Corralito i Magneti Studio de Terrassa, i La Fontana, de Barcelona, els espais escollits pel programa. Alguns dels seus artistes residents van poder assistir a una formació a Itàlia, fase prèvia a les tres setmanes que després han passat als diferents països que participen al programa. «Per exemple, ara mateix, un noi del Corralito està a Lodz, Polònia» ens diuen des de la Vibria.

Els participants estrangers del programa arribaran a Terrassa des dels seus respectius països la setmana vinent. Per a ells, la Víbria ha elaborat un programa d’activitats que vol acostar-los al passat industrial de la ciutat. La intenció és visitar i donar-los a conèixer espais recuperats locals que ara tenen un ús divers: l’Ateneu Candela, el Tub d’Assaig, el Soul Vespa Scooter Club Terrassa, el restaurant vegetarià Damunt un Cel de Fil i la Casa Baumann entre d’altres. Des de la Vibria assenyalen que, degut al calendari de la visita, els joves tindran oportunitat de viure a Terrassa la revetlla de Sant Joan i la Festa Major amb la qual cosa confien que podran gaudir de les tradicions populars i la vida cultural de la ciutat d’una manera molt completa.

 

Visita a un espai recuperat a Itàlia
Visita a un espai recuperat a Itàlia

Related Articles

Deixa un comentari