El Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell organitzen la seva IV Diada de la Colla

No Comment

Drac Baluk IV Diada

La “plaça de foc” d’aquest dissabte a la plaça del Progrés de Terrassa serà el principal acte d’un dia amb activitats obertes a tothom

El foc tornarà a omplir aquest cap de setmana la plaça del Progrés de Terrassa i el barri de Ca n’Aurell en general. El Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell celebren la seva IV Diada de la Colla al llarg de tot el dissabte.

La cita principal serà a partir de les deu de la nit, amb la plaça de foc que, per quart any consecutiu, omplirà la plaça del Progrés d’espurnes, forques, diables i foc. El Drac Baluk Astharot i els Diables de Ca n’Aurell exerciran d’amfitrions de les dues colles convidades: els Diables del Poble Sec i la Colla Jove Diables de Sant Llorenç.

Cercavilla de la III Diada. Foto Marsal/Drac Baluk Cercavilla de la III Diada. Foto Marsal/Drac Baluk

La diada començarà, però, al matí, al parc de Sant Jordi. Durant el Mercat de les Puces de Ca n’Aurell, a més de tenir la paradeta que tenen habitualment, la colla oferirà un seguit de tallers infantils però també per a grans, com un taller de tabals obert a tothom.

A la tarda serà el torn de la cercavila, que sortirà a les sis de la tarda de la plaça del Progrés i recorrerà el centre de Terrassa per acabar a la mateixa plaça on, a partir de dos quarts de deu, es començarà a escalfar l’ambient amb una tabalada i una actuació amb malabars de foc.

La IV Diada de la Colla consolida l’aposta per les actuacions pròpies del Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell, que, a més d’aquesta, organitzen, al llarg de l’any, la Diada de Foc Tradicional, al novembre, i el correfoc de la Festa Major de Ca n’Aurell, al maig, tres de les cites destacades d’una de les colles més actives i més reconegudes de Terrassa, gràcies, sobretot, al drac Baluk, la seva figura representativa.

botomalarrassa

Set anys cremant sense parar

El Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell, nascuts el 1993 i refundats el 2010, afronten la vuitena temporada consecutiva en actiu. Després d’uns inicis complicats, la colla ha agafat impuls i la seva activitat de l’entitat s’ha consolidat amb, a més de les diades pròpies, un calendari farcit d’actuacions tant a Terrassa com arreu del país, on, gràcies a la seva joventut i empenta, i també a l’aposta per un estil neotradicional, amb tabals de pell i fusta, entre d’altres detalls, han aconseguit establir bones relacions amb un gran nombre d’entitats.

Potència de foc. Foto Marsal/Drac Baluk Potència de foc. Foto Marsal/Drac Baluk

Related Articles

Deixa un comentari