El Drac Baluk es proclama sots-campió del 1r Concurs Nacional de Tabals Tradicionals

No Comment

Els tabalers del Drac Baluk han quedat en segona posició al 1r Concurs Nacional de Tabals Tradicionals, coorganitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i el Ball de Diables d’Alfroja, i que s’ha celebrat a Alforja. El Ball de Diables de Bigues i Riells van ser els guanyadors del certamen, i el Ball de Diables de Granollers van completar el podi. El canaurellenc Eloi Torrents fou considerat el millor tabaler del concurs, i se’n va endur el premi individual, un tabal del Xixo Luthier.

El Concurs és hereu del Concurs de Tabals Tradicional d’Alforja, que va començar al 2013 i en el què el 2015, els balukaires també van quedar en segon lloc. Enguany coincidint amb la 5a edició – l’any passat no es va celebrar – ha fet un pas més, guanyant envergadura i potenciant també la categoria infantil.

En la fase final, celebrada al pavelló d’Alforja degut al mal temps, es va gaudir d’una gran mostra de tocs i combinacions dels quatre finalistes, en què es va respirar una gran esportivitat per part de tots els grups.

Els premis els va anunciar el Conseller a l’Exili Lluís Puig, en una connexió en directe fent de portaveu del jurat.

Diumenge, al Festivitas Bestiarium a Manresa, la Diada de Foc dels Països Catalans (celebrada a Terrassa el 7 d’abril) va quedar finalista dels Premis Best a la categoria de millors iniciatives de les colles de Bestiari de Catalunya.

Amb aquesta guardó, la Colla del Drac Baluk i Diables de Ca n’Aurell tanquen el seu 25è aniversari havent guanyat el 1r premi del Concurs de Percussió de Sant Cugat en la categoria de toc tradicional; el premi del públic i el 3r lloc del Concurs d’Enceses d’Artesa; i el 2n premi al Concurs Nacional de Tabals Tradicional. Havent fet 18 correfocs arreu del territori, i actuat en places tant significatives com a Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Sant Quintí de Mediona, Castellbisbal i Mallorca. I ja preparen un 2019 de canvis i relleus dins de l’entitat.

Related Articles

Deixa un comentari