El Drac Baluk participarà al Concurs d’Enceses d’Artesa

No Comment

El Drac Baluk ja ho té tot a punt per participar el proper 7 de juliol al 10è Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida; hi participaran 14 bèsties i 300 diables. El repte que proposen els organitzadors és fer lluir tot el bestiari de foc, exhibint les millors i més potents enceses; que donen un punt de modernitat, mantenint les formes tradicionals.

El Drac Baluk participarà de l’acte organitzat pel Griu d’Artesa de Lleida juntament amb el Dom Fumera de Pavillard; Bèsties de Foc de Badalona; el Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaia; la Galera de foc de Cambrils, i el Griu d’Artesa de Lleida, que és l’amfitrió de Festival. Però també hi ha una invitació especial per als guanyadors de les edicions anteriors del Festival d’Enceses, de manera que es donaran cita les millors figures de la darrera dècada. S’hi veurà cremar el Drac de Montblanc, el Drac de Valls, el Drac de Llorenç del Penedès, el Drac de la Geltrú, el Badalot de l’Arboç, el Drac de Bellvei, l’Hydracus de Jesús, el Mamut de Sant Vicenç dels Horts i el Grafus de Tortosa. Sent una oportunitat única per contemplar la riquesa del patrimoni cultural del nostre país lligat al foc.

Però com tot festival, hi haurà rivalitat per veure qui és més bèstia

Els participants concursaran en una triple ronda de competició. Una encesa ràpida de presentació de les bèsties, una segona més tradicional, on es podrà veure el seu ball de protocol amb música pròpia, i una darrera de lluïment. El jurat valorarà la posada plàstica de l’escena, el ball de protocol i escenificació, els colors, el tipus de pirotècnia i la durada de l’escena. Com a novetat, el Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida també ha impulsat el Premi Popular, que escollirà el públic a través d’una aplicació mòbil.

La jornada comença les 18h amb la XIII Trobada del Bestiari de foc d’Artesa de Lleida, en què es farà una plantada dels participants al Festival, exposició de les figures guanyadores de les edicions anteriors (2009-2017) i convit de l’Hydra amb els Diablons del Griu d’ARtesa de Lleida i les Espurnetes Foc Foll de Bellpuig. A partir de les 22.30h començarà el festival, que estarà amenitzat pels concerts de Cronistes i Roba Estesa.

El Drac Baluk, doncs, serà la segona figura de bestiari terrassenc a participar del festival, després de que la Pàjara obtingués la 4a posició l’any 2013.

Related Articles

Deixa un comentari