El Drac Baluk renova la seva junta i aprova un protocol contra agressions masclistes

No Comment

El passat diumenge 21 de febrer, la colla Drac Baluk Astharot de Ca n’Aurell va celebrar la seva assemblea anual, en la qual es va renovar la junta. El nou president de l’entitat, Pau Gerona, celebra que durant l’assemblea s’aprovessin diversos canvis estructurals de l’entitat. Entre ells, en destaca l’aprovació del “Protocol per a l’abordatge de la Violència Masclista” amb el 92% de vots a favor i un 8% en blanc.

La nova junta presidida per Gerona preveu treballar conjuntament amb la Comissió d’Equitat creada arran del protocol per a realitzar formacions amb professionals externs de l’entitat tant de revisió personal, com de circuits d’abordatge. En aquest sentit, es va habilitar l’adreça equitatbaluk@gmail.com perquè qualsevol persona (membre o no de l’entitat) es pugui posar en contacte amb la Comissió directament. El document aprovat estarà disponible a la pàgina web de l’entitat d’aquí a uns mesos, un cop s’hagi completat la primera revisió general.

La nova junta, aprovada amb un 67% dels vots, té com a objectius principals mantenir activa la seva massa social, activar i implementar la Comissió d’Equitat, i procurar estar a punt per dur a terme actuacions de foc quan la situació sanitària ho permeti. En aquest sentit ja preparen diversos actes de caràcter intern per la seva diada, tradicionalment a finals de març.

Durant l’Assemblea també es va aprovar iniciar el procés de canvi de règim de l’Associació, per deixar de ser una entitat juvenil a una associació de caràcter general; “és una proposta que feia anys que era sobre la taula, però no havíem tingut el temps per dedicar-li”, en paraules de Pau Gerona. Durant la reunió, es va defensar que si bé durant els primers anys la limitació de juvenil (entre 14 i 30 anys) havia afectat un nombre reduït de membres, actualment bona part dels membres de l’entitat superen els vint-i-cinc anys. Des de l’entitat es lamenta que la Generalitat mantingui uns paràmetres que no s’ajusten al que consideren que és la societat actual.

L’últim document que es va aprovar va ser la reformulació de molts articles del Reglament de Règim Intern, en el que s’ha incorporat el nou protocol, i s’han modificat diferents articles amb la intenció de fer-los més clars.

 

Related Articles

Deixa un comentari