El mestre Pere Calpe ofereix una exhibició d’iaido en la Jornada de Cultura Japonesa de Terrassa

No Comment
El mestre Pere Calpe durant l’eshibició d’iaido.

L’activitat va ser organitzada per l’Associació Tenshin en col·laboració amb diverses entitats


L’exhibició d’iaido del mestre Pere Calpe ha estat una de les activitats que més interès ha despertat en la Jornada de Cultura Japonesa que l’associació Tenshin ha organitzat aquest cap de setmana a Terrassa. A més de l’art de desembeinar l’espasa, els visitants han pogut conèixer altres expressions de la cultura japonesa, com els bonsais, l’ikebana o els haiku.

Iaido i jodo
Pere Calpe és cinturó 5è dan de ZNKR-iaido, una art marcial japonesa que havien d’aprendre els samurais per desembeinar amb rapidesa l’espasa i defensar-se dels atacants. El mestre Calpe és un dels màxims experts en aquesta disciplina a Catalunya i Espanya. El sensei és una persona molt implicada en la difusió d’aquesta disciplina. Amb aquest objectiu organitza mensualment seminaris al club Budokan de Vilafranca del Penedès i exhibicions arreu del país. Unes hores abans de la seva visita a Terrassa va participar en la Trobada Embukai Aikido celebrada a Vilanova del Vallès.

En les Jornada de Cultura Japonesa, Pere Calpe va estar acompanyat per alguns dels seus alumnes. Junts van executar algunes de les kates d’iado i fins i tot una petita mosta de jodo, l’art de lluitar amb un pal, anomenat jo, contra una espasa.

Activitats culturals
Durant tot el dia, més d’un centenar de persones s’han apropat fins a la seu social de l’Associació Tenshin per participar en algunes de les nombroses activitats que s’han organitzat. Mentre en una de les sales un grup de joves aprenien a dibuixar manga, en una altre espai un grup d’adults debatien sobre els haiku, una forma de poesia consistent en versos molt curts. També s’ha pogut aprendre unes paraules de japonès i saber més sobre el reiki.

A l’entrada de l’Associació, el visitants eren rebuts per una mostra de bonsais i d’ikebana. Al traspassar la porta de la sala principal, hi havia suisekis (pedres naturals que s’utilitzen per a decoració). La parada de còmics japonesos ha estat una de les més concorregudes, així com l’estand Shintaikan Budo amb llibres d’arts marcials i fotografies de samurais del mestre Pau-Ramon (expert en tai-jitsu, tambo-jitsu i altres marcials tradicionals japoneses).

L’origami (papiroflèxia) i el sumi-e (pintura) també han comptat amb una paradeta pròpia.

L’apartat gastronòmic ha estat representat pels dorakayis, un dolç típic fet amb mongeta vermella, onigiri (bola d’arròs amb peix), i oyakodon (arròs amb pollastre i ous).

Co·laboradors
L’Associació Tenshin és una entitat especialment dedicada a l’ensenyament de l’aikido, però també implicada en la difusió de les expressions culturals del Japó. En aquesta primera Jornada de Cultura Japonesa, l’associació ha comptat amb la col·laboració de nombroses entitats i persones: Pere Calpe (Associació Catalana d’Iado i Jodo), Ana María Lopez (ikebana), Pere Montero i David Garcia (Associació de Bonsai del Vallès), Pau-Ramon (Shintaikan Budo), Isabel Velasco (sumi-e), Alex Espinosa (reiki) i Nicochan Còmics, així com altres persones vinculades amb la difusió de la cultura japonesa a Barcelona i Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari