El MNACTEC organitza diverses activitats gratuïtes amb motiu de la Setmana de la Ciència

No Comment

Les propostes del MNACTEC inclouen una jornada de portes obertes, una conferència sobre xips, un taller familiar sobre transistors i una audició de carilló

Enguany la Setmana de la Ciència se celebra de l’11 al 20 de novembre


Amb motiu de la Setmana de la Ciència, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) organitza diverses activitats gratuïtes, entre les quals destaquen una conferència sobre els xips, a càrrec de Luis Fonseca, i el taller adreçat a nois i noies “Viatja al fascinant món del transistor”. Totes dues activitats es duen a terme conjuntament amb l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC).

La Setmana de la Ciència, que enguany celebra la 27a edició de l’11 al 20 de novembre, està adreçada a tots els públics i té com a objectiu apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i promoure les vocacions científiques entre els més joves.

Programa d’activitats

El dijous 17 de novembre, a les 18.30 hores, el MNACTEC ha programat la conferència “Xips, xips, xips… aquests minúsculs desconeguts” a càrrec de Luis Fonseca, professor d’investigació del CSIC i director de IMB-CNM. Es tracta d’una xerrada sobre els xips, uns elements pràcticament indispensables que trobem arreu, allà on es gestiona o s’intercanvia informació i també energia.

El diumenge 20 de novembre, el Museu farà jornada de portes obertes de 10.00 a 14.30 hores. Al llarg del matí s’oferiran dues sessions del taller “Viatja al fascinant món del transistor” [places exhaurides]. El Museu també oferirà el taller “Enrampa’t amb l’electricitat” [places exhaurides], i una audició amb el carilló del MNACTEC a càrrec del carillonista Blai Ciurana.

El MNACTEC

El MNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del MNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del Modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Related Articles

Deixa un comentari