El Museu de Terrassa presenta la Guia d’Activitats Didàctiques 2017 – 2018

No Comment

??????????????????????S’ofereixen 61 activitats adreçades al públic escolar i a la resta de la ciutadania El Museu de Terrassa ha presentat la Guia d’Activitats Didàctiques per al curs 2017-2018. Aquest programa s’adreça principalment al públic escolar, però també a totes aquelles persones interessades en conèixer el patrimoni de la ciutat. Enguany s’hi ofereixen un total de 61 activitats dividides en visites, itineraris, tallers, activitats en llengua estrangera i “Vallparadís: història i aventura”. Aquest curs es presenten vuit novetats i se’n renoven dues (“Un dia en la vida dels obrers i de les obreres del tèxtil” i “Va de retrats per a infants que cursen primària”).

Les propostes adreçades a l’alumnat d’Educació Infantil es presenten sota el títol “La mainada al Museu”. Per identificar-les més fàcilment s’usa una il·lustració de la Torre del Palau amb aquest títol. Aquesta imatge ha estat creada per Karen Vico, alumna de segon curs de Gràfica Publicitària de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa.

botomalarrassa

Les novetats són:

Visita: “Les històries de l’arqueòloga Puig”

Adreçada a infants de cicle mitjà i superior de primària i cicle inicial d’educació secundària.

Visita: “La Teranyina”

Activitat de “La mainada al Museu” per a Educació Infantil i Cicle inicial d’Educació Primària.

Visites i itineraris en llengua estrangera: Castell Cartoixa de Vallparadís en anglès i en francès; la Torre del palau en francès i l’itinerari medieval de Terrassa en anglès i en francès.

Adreçades a primària, secundària i públic en general. El Museu de Terrassa té la voluntat d’oferir el màxim d’activitats en llengua estrangera per tal d’adaptar-se a les necessitats curriculars dels centres educatius i permetre que l’alumnat s’apropi a la història i al patrimoni locals d’una forma diferent. Aquest curs es presenten cinc novetats. L’oferta serà de 13 activitats diferents, una de les quals s’adreça a infants d’educació infantil i cicle inicial de primària.

Vallparadís: Història i aventura”

El Museu de Terrassa i l’empresa Emocions. Activitats en el Medi natural SL sumen esforços per oferir un parell d’iniciatives que tenen per objectiu donar a conèixer el patrimoni local i, per una altra banda, gaudir d’unes activitats d’aventura al bell mig del parc de Vallparadís: canoa, cursa d’orientació, escalada o tir. L’oferta està dirigida per personal educatiu especialitzat en història i art i en esports. Aquest any, les persones interessades poden escollir entre: la Seu d’Ègara o el Castell Cartoixa de Vallparadís i dues activitats esportives a triar entre una oferta de quatre propostes diferents.

Podeu consultar totes les activitats educatives del Museu de Terrassa a la pàgina web: www.terrassa.cat/visites-itineraris-i-tallers

Presentació del Quadern del Museu número 4: El convent de Sant Francesc.

D’altra banda, després d’uns anys, el Museu de Terrassa emprèn la publicació d’un nou exemplar de la col·lecció Quaderns del Museu, el número 4. Es tracta de divuit pàgines dedicades al conjunt format pel convent de Sant Francesc d’Assís i l’Hospital de Sant Llàtzer. El claustre, totalment rehabilitat, és actualment una de les seccions del Museu de Terrassa, oberta al públic i on habitualment es duen a terme visites comentades.

Aquesta publicació vol convertir-se en una rigorosa eina de difusió del patrimoni local que explica la història d’aquest conjunt d’edificis que han desenvolupat serveis de tota mena i que, fins i tot, es va convertir en refugi per als vilatans i les vilatanes en èpoques convulses.

La publicació explica, d’una forma entenedora i fidel, la complexitat d’aquest conjunt i permet descobrir el procés d’elaboració dels plafons ceràmics. El llibre ha estat editat per l’Ajuntament de Terrassa i el Museu de Terrassa. Els textos són de Ferran Berenguer, Joan Coma i Domènec Ferran, mentre que les il·lustracions són obra d’Antoni Messeguer, Jesús Gómez i Goliard. A més, es troben imatges de l’Arxiu Municipal, l’Arxiu Tobella, Ferran Berenguer i el Museu de Terrassa.

S’han imprès 300 exemplars en paper que s’han distribuït per les biblioteques dels centres educatius de Terrassa, la BCT Xarxa (biblioteques públiques de Terrassa), l’Arxiu Municipal i l’Arxiu Històric de Terrassa – Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, entre d’altres.

En el web del Museu de Terrassa, el quadern es pot consultar en format pdf a les adreces:

www.terrassa.cat/claustre-convent-sant-francesc

www.terrassa.cat/quaderns-i-dossiers-didactics.

A finals d’any està prevista la presentació, en format digital, del dossier didàctic d’aquest quadern, que s’adreça a l’ensenyament secundari.

Related Articles

Deixa un comentari