El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya reobrirà al públic el dissabte 13 de juny

No Comment

El Museu obrirà de 10 a 14.30 h, de dimarts a diumenge, i l’entrada serà gratuïta durant el mes de juny

Les seus del mNACTEC del Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera i del Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug també reobriran les portes el mateix dia 13 de juny


El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) reobrirà les portes el proper dissabte, 13 de juny, amb les mesures preventives i les recomanacions sanitàries i higièniques prescrites, i amb totes les condicions necessàries per facilitar l’acollida de visitants. Per la seva tipologia, el mNACTEC està inclòs al grup de “Ciència i innovació” i no al grup “Activitats culturals i d’oci” en el pla de desescalada del Govern espanyol i, per tant, només pot obrir a partir de la Fase 2.

El Museu obrirà amb l’horari d’estiu, de 10 a 14.30 h, de dimarts a diumenge, i l’entrada serà gratuïta fins al 30 de juny. La reobertura es farà en la modalitat de visita lliure, que permetrà als visitants descobrir pel seu compte les exposicions sobre temes relacionats amb la ciència, la tecnologia i la indústria, així com l’edifici modernista que acull el Museu. L’aforament del mNACTEC es limitarà a un terç del màxim permès i de moment no s’hi acceptaran visites en grup ni s’hi programaran activitats.

La mascareta serà obligatòria durant la visita al Museu i es disposarà de gel hidroalcohòlic per als visitants a la recepció i a diferents espais. Els fulletons per a la visita es podran descarregar mitjançant codis QR a la recepció.

Reobertura de les seus

Les seus del mNACTEC del Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera i del Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug reobriran al públic també el dissabte 13 de juny, també amb entrada gratuïta i visita lliure. No s’hi podran fer visites en grup ni s’hi programaran activitats.

Pel que fa a la tercera seu del mNACTEC, la Farga Palau de Ripoll, reprendrà l’activitat un cop la seva regió sanitària passi a la Fase 3, moment en què ja es permetran les visites guiades.

El mNACTEC

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Related Articles

Deixa un comentari