El Museu Tèxtil convida a visitar una exposició sobre la història de mobles i teixits

No Comment

L’exposició “Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió” vincula mobles i teixits i es pot visitar lliurement fins el 28 de febrer de 2021.


Una reflexió sobre el paper que han jugat els mobles en la creació d’escenaris per viure i rebre als interiors domèstics catalans. Aquest és el motiu de l’exposició “Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió”, que ofereix el Museu Tèxtil (carrer Salmeron, 25). Comissariada per Mónica Piera, presidenta de l’Associació per a l’Estudi del Moble de Barcelona, aquesta exposició reuneix mobles i objectes pertanyents a més de 30 prestadors privats i més de 20 museus, fundacions i altres entitats col·laboradores.

La mostra proposa un recorregut per la història dels interiors domèstics per veure el paper que s’ha atorgat, en cada moment, als teixits i als mobles com a signes de distinció. A més, suggereix algunes preguntes als visitants: “Què és per a tu casa teva?” “Prestes atenció a la decoració, els mobles i els detalls?” “Et planteges que la teva llar és el mirall de la teva personalitat?”.

exposició decòrum museu tèxtil

 

El catàleg de la mostra està a la venda (55 €) amb imatges i textos de totes les peces exposades. Inclou articles d’especialistes en cada matèria: Mónica Piera Miquel, Sílvia Saladrigas Cheng, Sílvia Carbonell Basté, Mireia Castaño Martínez, Carmen Abad Zardoya, Sofía Rodríguez Bernis i Paolo Sustersic.

Exposició “Decòrum. Vestir la casa per a l’ocasió”

Fins el 28 de febrer el 2021

dimarts i dijous -de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00
diumenges, de 10.00 a 14.00 h.

Per a més informació i/o concertar visites, cal contactar amb:
auladidactica@cdmt.cat/ 93 731 52 02

Deixa un comentari