El punk-rock de Chaos Control va escalant Terrassa i fora d’ella

No Comment
chaos control Chaos Control. Foto: CCM

La banda de punk-rock terrassenca Chaos Control, formada el juliol del 2013 i integrada per Ign a la bateria, en Martín al baix i l’Eddy a la guitarra i veus, ha passat les primeres eliminatòries del Festival Boca Grossa de Sant Cugat i no para.

La seva música ens recorda al punk britànic de la vella escola amb influències com les de Stiff Little Fingers, tot i que ells prefereixen definir-se amb el punk-rock de principis dels anys 80 i 90 com Green Day, Pennywise, NOFX, The Clash, The Ramones o The Who, entre d’altres. Hi trobem riffs contundents de guitarra, cançons ràpides i curtes i melodies que s’enganxen. El grup realitza cançons pròpies en anglès amb lírica sobre la seva pròpia visió del món que els envolta i del dia a dia vist a través d’una ment caòtica i sense embuts.

Des del seu naixement han tocat en sales emblemàtiques com Razzmatazz 2, Mercantil, Monasterio o Crossroads tot fent passar al seu públic una gran estona amb un directe proper i energètic.

El grup va llençar el seu primer treball “Vol.II” aquest passat estiu del 2014. Anem a conèixer-los una mica més:

– Com us vau iniciar en el món de la música? Quina és, o era, la vostra motivació?

Tots vam començar en grups diferents a Chaos Control i, més tard, ens hem acabat ajuntant en aquest projecte. La nostra motivació és intentar fer la música que ens agrada, divertir-nos amb ella i fer passar una bona estona a tothom.

– Com es va crear el projecte “Chaos Control”? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?

“Chaos Control” es va crear amb una formació de 4 components tocant un estil menys definit que ara. La formació original es va dissoldre i el cantant i baixista van decidir continuar amb un estil més definit juntament amb l’actual bateria de la banda amb el que s’ha completat la formació definitiva i un projecte molt més sòlid.

– Quins mitjans i col·laboradors heu tingut per promocionar-vos? Qui us ha ajudat amb el vostre disc?

No hem tingut massa mitjans ni col·laboracions. Sempre hem intentat tenir molt bona relació amb tots els grups amb qui hem tocat i hem seguit en contacte amb molts d’ells. Pel que fa al disc, el vam produir nosaltres a casa del cantant amb una targeta de so senzilla; o sigui, gravat de forma casolana. Al final, per la mescla i mastering, en Quim Serra ens ho va realitzar a un preu molt assequible i amb uns resultats increïbles. En Quim és una de les persones que ens ha ajudat mot gràcies a aquesta masterització. També en Marco Cazorla de Mark Saints Guitars que sempre ens ha recolzat i ajudat amb els nostres instruments i la seva posada a punt. Finalment, els asturians de Doctor Chaos promotora que ha apostat per nosaltres recentment i amb els que acabem d’arribar a un acord de promoció.

– Com us veieu dintre del panorama de la música catalana?

Totalment fora.

– Com definiríeu la vostra música?

Enèrgica.

– Com us plantegeu una possible gira?

De moment no tenim gira; però ens falta res per tancar-la. Així que sempre amb moltes ganes.

– Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectadors?

Com a músics en tenim varis: Badajoz, Horse Town Fest., Razz2. I com a espectadors, quan vam anar a veure a The Son of Rock per Sant Joan.

– Quines són les vostres influències musicals?

Green Day, Pennywhise, NOFX, Ramones, The Clash i The Who….

– Quina és la vostra última descoberta musical emergent?

Boris Juankarloff y el puto caos, This is Riot! i Manolos a la obra.

– Un lloc on us agradaria tocar?

A casa d’en Tines.

– Què aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?

Que li fotin molt dur i siguin sincers amb ells mateixos sempre.

– Què és el que us apassiona de la música?

Tocar en directe i viure-la intensament.

Si els voleu escoltar premeu aquí.

Marina Sabaté i Xavi Martí
Eli RodGüell
cultura@malarrassa.cat

Related Articles

Deixa un comentari