El teatre terrassenc mostra la seva força

No Comment

Aquest cap de setmana (6- 7 d’octubre) 4 grups terrassencs duen els seus espectacles de gira. 

Qui té por de Virginia Woolf, de Qollunaka Detall de ‘Qui té por de Virginia Woolf’, de Qollunaka. Foto Qollunaka.

Eloi Falguera

Director i autor

Tot just comença la temporada teatral i aquest cap de setmana, el primer fort de teatre, els grups amateurs de la ciutat ja mostren la seva força. I és que seran 4 les companyies que participaran en diverses mostres i concursos de prestigi de Catalunya.

Ja fa temps que ho vaig comentant: el teatre amateur terrassenc viu un moment dolç. Hi ha més grups i companyies que mai, els espectacles que produeixen són d’una gran qualitat i, aquesta suma, fa que pel circuit de mostres i concursos de Catalunya els espectacles terrassencs siguin programats constantment.

Com apuntava a l’inici, aquest cap de setmana són 4 els grups que aniran de gira. Qollunaka actuarà, el dissabte dia 6, a la 21a. Fira Mediterrània de Manresa. Hi portarà el seu darrer muntatge: Qui té por de Virgínia Woolf? Si no heu vist aquesta obra clàssica d’Edward Albee, la cita és a la Sala Els Carlins, a les 17 h. 

El mateix dissabte dia 6, però una mica més tard, a les 21.30 h, el grup Farga’m actuarà al 42è. Concurs de Teatre de Piera. Hi representarà En portada, una obra crítica sobre el món de la informació. Actual, divertida i intrigant que, a més, s’ha convertit en l’emblema del grup, ja que duen més de 3 anys fent-la.  

En Portada, de Farga'm. Foto Joan Horrit Detall escena de l’obra ‘En Portada’, de Farga’m. Foto Joan Horrit

El diumenge 7 actuaran els altres dos grups de la ciutat. El Grup de Teatre d’Amics de les Arts participa en el 34è. Concurs d’Olesa de Montserrat (un concurs dels de prestigi), amb la comèdia d’embolics Deixeu-me un tenor. Serà a la Sala de la UEC, a les 18 h.

Finalment, Punt i Seguit Teatre actuarà el mateix diumenge a la 25a. Mostra de teatre de Valldoreix. Hi representarà el drama històric El traspàs. La cita, en aquest cas, és a les 19 h a la Nau de Cultura, teatre que es troba molt proper a l’estació de Valldoreix dels Ferrocarrils Catalans.

Però el realment destacable és que aquest cap de setmana no serà una excepció. A hores d’ara, molts d’aquests grups, i també d’altres, tenen confirmades moltes actuacions per aquest circuit de mostres i concursos de Catalunya. Així, el Grup d’Amics de les Arts, per exemple, tindrà un octubre ple d’actuacions amb la comèdia Deixeu-me un tenor. A més d’Olesa de Montserrat, seran a Ulldecona i a Rubí. Farga’m, la setmana que ve, durà En portada a la Mostra de Sant Fost de Campsentelles. El Social Teatre portarà Això no és vida, estrenada la passada primavera, al Teatre de l’Aurora d’Igualada, el 21 d’octubre, dins dels actes de l’Octubre solidari. Qollunaka ja té confirmada la seva participació, amb Qui té por de Virgínia Woolf?, al Concurs de Piera. Punt i Seguit Teatre representarà El traspàs, com a mínim, al Concurs d’Olesa de Montserrat i al de Malgrat de Mar. Finalment, la Companyia 34 passes serà present, amb El mercader de Venècia, als Concursos de Sant Feliu de Guíxols i de Malgrat de Mar, el gener i febrer propers.

I tot això quan tot just es comencen a conèixer els seleccionats de cada mostra i concurs de Catalunya. Per tant, les actuacions s’incrementaran i, tot fa pensar, que ens trobem davant d’una temporada, per al teatre amateur de la ciutat, realment excepcional.

Related Articles

Deixa un comentari