El terrassenc Pau Galí va ser el primer productor de cava a Catalunya

No Comment

Galí

 

L’any 1850, a Madrid, «la Junta Calificadora de los productos de la Industria Española reunidos en Exposición Pública» presentava una memòria al Ministro de Comercio, Instrucción y Obras Públicas on s’exposava quins eren els productors que es mereixien alguna de les medalles concedides pel Rei d’Espanya.

Entre el llarg llistat, dins la categoria de medalles de bronze, es troba el nom del terrassenc Pablo Galí, que mereixia el guardó pels seus vins escumosos.

Doncs sí, molt abans que les grans famílies del Penedès comencessin a experimentar amb el mètode champanoise, Pau Galí, veritable pioner en aquesta disciplina, va posar Terrassa i el Vallès en el mapa de la producció vitivinícola de Catalunya.

El proper dimecres 29 d’octubre podeu conèixer més detalls de la història poc coneguda fins ara del primer productor de cava català si assistiu a la conferència «La història desconeguda de Pau Galí, el primer productor de vi escumós català», a càrrec de Joan Soler Jiménez, director de l’Arxiu Històric de Terrassa i President de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya, que s’oferirà a les 19:00 a l’Arxiu Històric de Terrassa (Baldrich, 268).

Related Articles

Deixa un comentari