El thriller periodístic Un tret al cap farà l’última parada de la seva gira per Catalunya al Teatre Principal de Terrassa

No Comment

L’obra està dirigida pel dramaturg Pau Miró i l’interpreten 3 grans actrius: Imma Colomer, Vicky Luengo i Emma Vilarasau. És una coproducció de la Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia i el Grec 2017 Festival de Barcelona.

El periodisme es pot exercir amb llibertat? Aquesta és una de les preguntes punyents que el director i creador de l’obra, Pau Miró, fa en el plantejament del seu espectacle. En un moment on la independència de criteri en alguns mitjans de comunicació està en perill, la reflexió sobre quin paper tenen els periodistes crítics en aquestes estructures està a l’ordre del dia. A més a més, la qüestió de si la societat es pot permetre un periodisme conformista també apareix en aquest text que treballa amb el concepte de censura en l’àmbit públic (periodisme) i l’àmbit privat (família).

Un diàleg a tres bandes amb tres dones que es troben en moments crucials de les seves vides centra l’interès de l’obra. Els personatges són una periodista que acaba de ser acomiadada del diari en què treballava per resultar massa incòmode, la seva germana que vol gaudir dels últims anys de la seva vida en plenitud i una víctima que demana amb insistència que el seu cas surti a la llum pública. L’espectacle aborda una dimensió íntima d’aquestes tres dones que acabaran arribant a un carreró sense sortida on s’hauran de dir les coses més difícils. Així, s’acabarà construint aquest thriller periodístic amb un toc humorístic.

Aquest diumenge dia 18, el Teatre Principal acollirà aquest espectacle que farà reflexionar a tots els seus espectadors sobre el moment actual del periodisme, la responsabilitat dels periodistes que volen expressar la seva opinió sense censura i les conseqüències que això comporta, la necessitat d’una independència de criteri i l’extrapolació d’aquest fet a la vida personal de les tres dones protagonistes.

Related Articles

Deixa un comentari