‘Els anys d’Allende’, en vinyetes, campanya de finançament col·lectiu

No Comment

Estrenem crowdfunding per fer possible la publicació del nostre primer còmic. Ajuda’ns a fer-ho possible participant al Verkami!

Els anys d’allende narra la història dels mil dies de la Unitat Popular a Xile. Aquesta novel·la gràfica va guanyar els premis a millor còmic, millor dibuixant i millor guionista en la passada edició del Festival Internacional del Còmic de Santiago de Xile.

Des de Tigre de Paper l Edicions volem recuperar la memòria dels ‘mil dies’ del govern d’Allende publicant, en català, la novel·la gràfica Els anys d’Allende. Minuciosament documentada, aquesta novel·la gràfica narra els fets ocorreguts a Xile, des del punt de vista d’un corresponsal nord-americà, que arriba al país tres anys abans del cop d’estat per investigar i escriure sobre el fenòmen de la Unitat Popular. L’obra està escrita per Carlos Reyes i il·lustrada per Rodrigo Elgueta. Va ser publicada l’any 2015, originalment en castellà, per l’editorial Hueders a Xile.

En el context de la nostra activitat política creiem necessari mirar de ben a prop els fets succeïts a Xile entre el 1970 i el 1973. La via xilena al socialisme, amb els seus defectes i virtuts, i amb les resistències internes i externes a les que va haver de fer front, és un fenomen polièdric que no pot deixar d’interpel·lar-nos a aquelles persones que lluitem avui per una transformació radical, política i econòmica del món on vivim.

La novel·la gràfica Els anys d’Allende segueix oferint-nos matèria per alimentar i enriquir aquestes reflexions. Ens ajudes a fer possible la publicació d’aquesta novel·la gràfica, en català? Fes la teva aportació

«Tienen la fuerza, podrán avasallarnos, pero no se detienen los procesos sociales ni con el crimen ni con la fuerza. La historia es nuestra y la hacen los pueblos.» Salvador Allende

Related Articles

Deixa un comentari