Els Bergants del Campus Terrassa folren Reus

No Comment

La colla universitària terrassenca descarrega el pilar de 6 a la primera diada del tram de primavera

Es tracta del segon castell folrat de la seva història i el primer que fan lluny de casa

Els Bergants del Campus Terrassa han començat amb molt bon peu el tram de primavera. Aquest dijous, a la primera diada del calendari, la dels Pataquers de la URV, la colla verd llima ha completat tres castells de sis (4de6, 5de6 i 3de6) i ha descarregat la primera estructura folrada universitària a Reus: el pilar de 6 amb folre.

La colla terrassenca ha començat la diada descarregant els dos castells bàsics de sis, amb força estrenes i que s’han mostrat molt solvents, i el 5 de 6, una construcció que els Bergants tenen perfectament controlada tot i la dificultat tècnica i el nombre de camises que calen per portar-lo a plaça.

La cirereta ha arribat a la ronda de pilars, quan la colla ha anunciat, gairebé per sorpresa, el pilar de 6 amb folre. L’espadat ha pujat sense cap tipus d’entrebanc, amb una pinya i un folre molt ferms tot i ser només el segon de la història de la colla, i un tronc més que rodat. De fet, el pilar només s’ha treballat lleugerament en el moment de l’aleta, però no ha patit en cap moment per aconseguir completar-lo en mig de l’eufòria de la colla. És el segon cop que la colla ho aconsegueix, i el primer que ho fa fora de casa: l’únic precedent va ser a la seva diada de primavera de l’any passat.

La colla terrassenca ha acabat amb dos pilars de 4, un dels quals amb una pancarta que deia “No és abús, és violació”, com a mostra de desacord amb la sentència del “cas Manada”, igual que ho han fet les altres tres colles presents a plaça: els Pataquers de la URV, els amfitrions, que també han completat el 3 de 6, el 4 de 6, el 3 de 6 amb pilar i un pilar de 4 per sota; els Xoriguers de la UdG (Girona) que han fet el 3 de 6, el 4 de 6 amb pilar i el 4 de 6; i els Grillats del CBL (Castelldefels), que hi han portat el 2 de 5, el 3 de 5 amb pilar i el 3 de 5.

A tall d’anècdota, cal destacar que els amfitrions han obsequiat la colla egarenca amb una placa de fusta on es destacava la fita: el primer folre universitari que s’ha fet a Reus.

Les properes cites dels Bergants són dijous que ve, 3 de maig, a Vic; el 17 de maig, a Girona, i el 24 de maig, amb la seva diada a la plaça del Campus.

Related Articles

Deixa un comentari