Els Castellers actuen a la Festa Major de Ca n’Aurell

No Comment

Ahir diumenge, els Castellers de Terrassa van realitzar una actuació castellera dintre dels actes corresponents a la Festa Major del barri de Ca n’Aurell. L’actuació va ser juntament amb els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Badalona.

Després d’haver de deixar la seu històrica de la Casa del Poble al Carrer Cremat el 1995, la colla blauturquesa es va establir finalment al carrer Pasteur. Des de llavors se senten totalment identificats amb el barri que els acull, amb els seus veïns i amb les seves iniciatives. Mostra d’això és que han col·laborat molt activament amb activitats organitzades des de l’Associació de Veïns, des de l’Agrupació de Comerciants,… A més, continuen intentant acomplir el seu compromís de treballar amb la ciutat i amb els seus barris per estendre i donar a conèixer a la major part de ciutadans la cultura catalana i més concretament el món dels castells.

7d7 castellers ca naurell Els Castellers fan el 7 de 7 ahir a la Festa Major de Ca n’Aurell

A quarts de dotze del migdia el Drac Baluk Ashtarot, els Gegants de l’Antic Poble de Sant Pere, Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, el Bitxo del Torrent Mitger amb l’Aristofoc i els seus tabalers, i les colles castelleres de Castellers de Terrassa, Moixiganguers d’Igualada i Castellers de Badalona, van recórrer els carrers del barri des del local dels castellers fins la Plaça del Progrés en cercavila fent sonar gralles i tabals. Un cop a plaça, els grups de cultura participants van realitzar el seu ball de lluïment, mentre les colles castelleres es preparaven per començar l’actuació.

Després d’un pilar de dol en memòria d’en Iu, membre de Castellers de Terrassa que ens va deixar la passada setmana en un tràgic accident de trànsit, la colla blauturquesa va arrencar amb el set de set, que esdevé el tercer de la temporada.

Ja a la segona ronda van descarregar el cinquè dos de set de la present temporada. Tot i que el castell és va mantenir controlat i tranquil en tot moment, el treball va ser notable ja que els dos pilars no estaven del tot ben alineats.

En la tercera ronda van descarregar el cinc de set, el desè de la temporada. En aquesta ocasió, l’alineació va ser reforçada a nivell de terços i quarts per tal d’estrenar un aixecador en l’estructura del tres.

Els Moixiganguers d’Igualada amb algunes baixes de troncs van saber resoldre amb correcció el cinc de set, el quatre de set amb l’agulla i el quatre de set, mostrant el rodatge que estan realitzant en els pisos superiors.

Els Castellers de Badalona, tercers en ordre d’actuació van intentar amb convenciment portar a plaça tres castells de set. Finalment no va ser possible, però es va comprovar el treball per arribar a plaça i provar-ho, i després d’un parell d’intents desmuntats, van completar la seva actuació amb el 3 de 7, el 4 de 7, i el 3 de 6 amb l’agulla.

En la ronda de pilars, els de Terrassa van fer dos de cinc simultanis, mentre que les colles convidades un. Per acabar s’ha fet una nova ronda de pilars, en aquest cas de quatre.

El proper diumenge dia cinc de juny, els Castellers de Terrassa actuaran a la Diada del 31 aniversari dels Castellers de Santa Coloma.

Resum de l’Actuació:

Castellers de Terrassa: p4(dol), 7/7, 2/7, 5/7, 2 p5, 3 p4
Moixiganguers d’Igualada: 5/7, 4/7a, 4/7, p5, 2 p4
Castellers de Badalona: 3/7, id4/7, 4/7, id3/7a, 3/6a, p5, p4

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari