Els Castellers celebren aquest cap de setmana la XXV Diada en record d’Emili Miró

No Comment

Els dies 14 i 15 de setembre, els Castellers de Terrassa celebraran la XXV Diada en record d’Emili Miró, fundador de la colla i president fins al dia de la seva mort. Per aquest esdeveniment, els blau turquesa han organitzat una sèrie d’activitats durant tot el cap de setmana on conviden a tota la ciutat a acostar-s’hi i conèixer la colla i el món dels castells.

Les activitats començaran dissabte al matí a la llar residencial Sant Llàtzer. Els Castellers ja fa cinc anys que apropen el món casteller a aquelles persones que tenen més difícil venir a viure una diada castellera. A les 9.30h els blau turquesa, encapçalats pel grup de músics i la canalla, faran una  cercavila per les plantes de l’hospital. Tot seguit continuarà amb l’exhibició castellera, a les 11.30h, al pati de l’Hospital de dia.

Dissabte a la tarda se celebrarà a la plaça Salvador Espriu la festa infantil, on infants i no tant infants de totes les edats podran acostar-se per gaudir d’un inflable, un taller de pinta-cares, un taller de castells i slack-line. A més a més, paral·lelament, al Raval de Montserrat començarà el concurs d’apilacaixes que els Castellers de Terrassa han organitzat per a l’ocasió. A les 19.20h, coincidint amb l’inici del cercavila dels Corporate Games, els jocs esportius de les empreses, els blau turquesa aixecaran uns pilars. La jornada prèvia a la diada castellera finalitzarà amb un assaig obert al Raval de Montserrat on tota persona que ho vulgui podrà participar-hi de primera mà.

El plat fort del cap de setmana serà diumenge al migdia al Raval de Montserrat, on els Castellers de Terrassa realitzaran la diada castellera acompanyats pels Xiquets de Reus i els Marrecs de Salt. A falta de l’últim assaig de divendres, els objectius tècnics dels blau turquesa per a l’actuació són majúsculs. I es que aquests passen per descarregar el quatre de vuit, el tres de vuit i el dos de vuit amb folre, gesta que no assoleixen des del 1996.

Un cop acabada la Diada Castellera, els del carrer Pasteur es reuniran al local per a fer un dinar de germanor i acabar de celebrar plegats un gran cap de setmana.

Related Articles

Deixa un comentari