Els Castellers de Terrassa reediten els millors castells d’enguany a la Culturassa

No Comment

La previsió de pluja feta el dia anterior no es va acomplir, de forma que els actes de la 9a Culturassa, la festa de la Cultura Popular egarenca, es van poder realitzar. Ja de bon matí, els Castellers de Terrassa van col·locar la seva carpa juntament amb la de la resta dels grups de cultura popular de la ciutat al parc de Sant Jordi. Després d’un dinar de germanor entre les colles de la ciutat i de les actuacions de diferents grups, va arribar el moment dels castells.

Els blauturquesa es van plantar amb un objectiu ben clar i no van decebre. L’actuació castellera de la Culturassa, que va comptar amb dues rondes de castells i una de pilars, els hi va servir per reeditar les millors fites d’enguany i ajuntar-les en una mateixa actuació.

En primera ronda, els Castellers van descarregar un ferm 5 de 7. El castell va pujar amb bones mides que es van conservar amb total tranquil·litat fins a la descarregada. En la segona i última ronda, els de Josep Francesc Cortès van optar per a fer el 4 de 7 amb el pilar, el castell que va conservar força bé les mides a la part del quatre, es va descarregar amb solvència tot i algun petit desajust en l’encaix de la pinya i el segon del pilar. Per a concloure l’actuació, els Castellers varen descarregar un pilar de 5.

Els Minyons, per la seva banda, van descarregar un quatre de vuit, un tres de vuit i un vano de 5.

Resum actuació
Castellers de Terrassa 5d7 4d7p p5
Minyons de Terrassa 4d8 3d8 vd5

Clausura de la Culturassa al local dels Castellers

Amb motiu de la Culturassa, els Castellers de Terrassa varen organitzar un ball de gralles al seu local. Unes 80 persones de diferents colles de la cultura popular van poder xalar de valent al ritme del grup Els Escuraxemeneies. Petits i grans van poder ballar i saltar a ritme de cançons tradicionals “Amparito Roca” com de versions adaptades a gralla de temes d’èxit com “Despacito”.

Diumenge solidari

Un cop acabada la Culturassa de dissabte, els Castellers de Terrassa encara van tenir feina diumenge. I és que amb motiu de la Cursa per la Justícia Social, la colla havia organitzat durant la setmana una recollida d’aliments al seu local per a sumar-se a la iniciativa. 

El mateix diumenge al matí, abans de la realització de la cursa els representants de l’entitat, encapçalats per la seva presidenta l’Elisabeth Arpal, van realitzar la donació d’aliments tot refermant una vegada més el compromís dels Castellers amb la ciutat i amb la construcció d’una societat més justa.

(Imatges de Castellers de Terrassa)

Related Articles

Deixa un comentari