Els Castellers de Terrassa reprenen els assajos amb el punt de mira a la Diada de l’Emili Miró

No Comment
Gralles dels Castellers al Hospital de Sant Llàtzer, en solidaritat amb malalts del covid. Foto: CdTerrassa

Després d’haver d’aturar els assajos a principis de juliol degut a l’increment de casos de Covid de la cinquena onada, els Castellers de Terrassa tornen a la feina.

La setmana passada els blau turquesa van reprendre els assajos amb els grups bombolla d’un màxim de 25 persones, tal i com marca actualment el protocol de la pràctica castellera.

Aquesta setmana els blau turquesa encaren la diada en record de l’Emili Miró, el diumenge 12 de setembre en el qual els castellers retran homenatge al seu fundador amb una actuació de pilars al Raval de Montserrat.

El mateix diumenge els del Carrer Pasteur iniciaran la jornada amb el tradicional esmorzar al local de l’entitat, després s’encaminaran cap al Raval de Montserrat on aixecaran llurs pilars a les 12h. Un cop finalitzada l’actuació, els blau turquesa es tornaran a dirigir al seu local per a fer el dinar de germanor i gaudir d’un concert de Tons i Sons. A més, aquell mateix dia al local de l’entitat s’hi trobaran les imatges de l’exposició fotogràfica “Avi Emili, 40 anys del seu llegat” que es podrà veure posteriorment a les biblioteques de la ciutat.

Els Castellers de Terrassa reclamen més suport per al món casteller

Aquesta represa als assajos ve condicionada altra vegada per les restriccions que té el món casteller degut a la pandèmia de la covid-19. Des de la junta de l’entitat afirmen que els castells són una activitat segura i que les colles castelleres estan fent tot el possible per a que la pràctica no suposi un risc pels seus integrants. Tot i així lamenten el poc suport que està tenint el món casteller per part de les administracions i demanen que tinguin en compte les necessitats de les colles castelleres per la represa de la seva activitat i s’elaborin protocols específics. “Ens és molt difícil treballar en aquestes condicions, les colles ens reinventem i busquem totes les opcions per a poder mantenir el caliu social però ens cal el

suport institucional per a poder exercir la nostra pràctica i no perdre massa social que, en definitiva, és el motor de la colla” Explica Elisabeth Arpal, presidenta dels blau turquesa. Els Castellers de Terrassa esperen que en breus els grups d’assaig puguin ser més amplis per a poder reprendre la seva pràctica amb la major normalitat possible.

Actuació musical a la Llar Sant Llàtzer

Per altra banda els Castellers de Terrassa ja han tingut una actuació aquest passat diumenge. Mantenint l’objectiu d’apropar els castells arreu, els músics de la colla van oferir una actuació musical a les persones residents de la llar residencial de Sant Llàtzer. Ja fa dos anys que els blau turquesa han hagut d’adaptar el format per a poder mantenir la col·laboració respectant les restriccions marcades per la covid19. Tot i les limitacions, des de la colla valoren molt positivament aquesta actuació, remarcant l’excel·lent tracte rebut per part de la residència i les persones que hi viuen.

Related Articles

Deixa un comentari