Els grups infantil i juvenil de l’Esbart Egarenc finalitzen la temporada

No Comment

La pedrera del grup del Social acaba el curs amb una gran celebració dedicada als Jocs Olímpics i els seus valors


dav

L’Esbart Egarenc del Social va celebrar ahir el seu 47è Festival Fi de temporada al Teatre dels Salesians. Els grups espardenya i el juvenil van ser els gran protagonistes de la nit i van oferir un conjunt d’actuacions extraordinàries. Els nens i nenes que formen la cantera de l’Esbart han estat treballant tot l’any per aquesta cita, on mostren tot el repertori de l’any en forma de tres balls de dansa catalana.

Al final de l’acte el regidor de cultura, Jordi Flores, el president de l’Esbart Egarenc, David Capdevila i el del Centre Cultural el Social, Felip Elósegui, van fer els seus parlaments. Tots tres van destacar la bona feina de la pedrera de l’esbart al festival i com això es trasllada al Cos de Dansa. Capdevila va recordar la fita de l’Esbart de la setmana passada a Prada de Conflent on només 3 dels 17 dansaires que hi participaven no havien passat pels grups infantils o juvenil. Elósegui va felicitar a tots els grups i va destacar com la cultura continua present en les joves generacions. Flores va destacar la trajectòria del grup terrassenc, que ja fa més de 50 anys que porta la dansa catalana a la ciutat.

L’Espardenya Groga, nens i nenes de 4 a 6 anys, van oferir Els Cercolets, El Mocador i Aires Celtes. La Blava, de 7 a 9, va fer La Vivaracha, Polca Piqué i Ball Mariner. L’Espardenya Verda, nenes de 10 a 12, van ballar Contrapàs, Flequers i Ball de Bot. El grup Juvenil va oferir el Ballet de Cerdanya, un fragment adaptat de la Quadrilla del Rosselló i L’Estaca. De nou, les danses de creació van destacar fins al punt l’últim ball de tots els grups ho va ser. Abans de finalitzar la primera part les monitores van ballar Bolero de A València Festa.

L’Esbart Egarenc va dedicar la segona part als Jocs Olímpics. Els grups van entrar amb una bandera de cada espardenya amb la cançó de Barcelona del 1992 i es van fer quatre balls dedicats als esports de: la boxa, l’hoquei, la natació sincronitzada i la gimnàstica rítmica. En acabar es van donar els regals a dansaires i monitores i també els diplomes als nens i nenes que canviaven de grup.

Related Articles

Deixa un comentari