Els grups infantils i juvenil de l’Esbart Egarenc actuen a Sant Cugat

No Comment

El dissabte 18 d’abril els grups infantils i el juvenil de l’Esbart Egarenc van actuar a Sant Cugat amb motiu de la trobada d’esbarts infantils organitzada pel Grup Mediterrània de la ciutat. Els grups espardenya groga, blava, verda i el grup juvenil van oferir un ball cada un juntament amb els esbarts Sant Marçal de Cerdanyola, Rocasagna de Gelida, l’esbart de Mollet i l’amfitrió el Grup Mediterrània de Sant Cugat.

Els grups infantils i el juvenil de l’Esbart Egarenc van actuar a Sant Cugat en motiu de la trobada d’esbarts infantils organitzada pel Grup Mediterrània. Foto: Esbart Egarenc Els grups infantils i el juvenil de l’Esbart Egarenc van actuar a Sant Cugat en motiu de la trobada d’esbarts infantils organitzada pel Grup Mediterrània. Foto: Esbart Egarenc

L’espardenya groga de l’Egarenc, amb nens i nenes de quatre a sis anys, van ballar Desfilada; els de la blava, de set a nou anys, van oferir l’Indiot; l’espardenya verda, de deu a dotze, va fer el ball de l’ós i Juvenil, de tretze a setze, Suit de Cambra. Per últim tots els nens i nenes participants van pujar junts a l’escenari per ballar plegats el Rogle.

Raquel Sànchez, coordinadora dels grups infantils de l’Esbart Egarenc va qualificar la trobada d’un èxit per la bona entesa entre els grups i el bon ambient que es va viure. “Aquest esdeveniment mostra que la dansa catalana segueix viva en els més petits” va afirmar Sànchez “A més aquest tipus d’iniciatives ajuden a afegir nous blls al nostre repertori i motiven als nens i nenes de l’esbart”. La trobada d’esbarts infantils era una de les activitats programades en la celebració del vintè aniversari del Grup Mediterrània.

Els grups infantils de l’Esbart Egarenc funcionen des de l’any 1969 i el Grup Juvenil des del 1977. Sempre han estat la pedrera de l’Egarenc i són una part fonamental per donar vida al grup de Terrassa. A part de tenir els futurs dansaires de l’Esbart i un Juvenil que ja pot fer actuacions de forma independent, compten amb la participació voluntària de monitores del Cos de Dansa que traspassen el seu coneixement del folklore català a les noves generacions.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari