En marxa el 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

No Comment

Enguany el guardó, que convoca i organitza la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb la col·laboració del BBVA CX i els Amics de les Arts, se celebrarà del 9 al 16 de novembre, dia en què tindrà lloc el lliurament de premis al Centre Cultural de Terrassa.

Un total de 8 grups de música de cambra s’han presentat aquest any al 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra. Tots ells estan formats per músics catalans o que resideixen a Catalunya. Aquest premi, que se celebra cada 2 anys, té l’objectiu d’ajudar els joves músics que estan estudiant els últims cursos de grau superior o  que ja s’han titulat, en la seva projecció professional musical. S’hi poden presentar grups de música de cambra formats per com a mínim 3 persones, siguin instrumentals o vocals i es pot arribar a un màxim de 9 components amb la condició que la mitjana d’edat de tots els components no superi els 35 anys. Cadascun dels grups participants ha d’interpretar com a mínim 4 obres completes d’entre les quals 2 hauran de ser del segle XX o XXI, una del segle XIX i una de lliure elecció. A més a més, una de les obres haurà de ser d’autor català.

El grup que guanyi rebrà 20.000€ com a retribució d’una gira de 5 concerts arreu de Catalunya i un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals. Hi haurà també un segon premi que constarà de 4 concerts retribuïts per Joventuts Musicals de Catalunya i ambdós premis inclouran també un Pla de Mentoring i Promoció per part de l’Escola Superior de Música de Catalunya, l’ESMUC.

El concurs s’iniciarà el divendres 9 de novembre a l’Atri de l’Ajuntament de Terrassa amb diferents actuacions de grups de música de cambra del Conservatori Municipal de Música de Terrassa. El dissabte 10 i el diumenge 11 de 16 a 20h els 8 grups participants concursaran en sessions obertes al públic al Conservatori de Terrassa i al Centre Cultura respectivament. Finalment, el divendres dia 16 d’aquest mateix mes i a partir de les 20h se celebrarà la Gala de lliurament del Premi al Centre Cultural de Terrassa. Durant la gala hi haurà diverses actuacions musicals: dels joves talents, guanyadors del Premi al Talent Individual de les darreres edicions, d’Ot Ortega Travé, pianista del Conservatori de Música dels Pirineus, d’Alba Garcia Torres, saxofonista del Conservatori de Terrassa i de Laia Barberà de Luna, arpista del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Finalment, actuaran els Kebyart Ensemble els guanyadors ex aequo del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra 2016.

 

Related Articles

Deixa un comentari