En marxa una campanya pel reconeixement institucional d’Antonichi, mític cantant d’Ostiaputa

No Comment

Antonichi

La companyia Puto Zerdo Records ha posat en marxa una campanya que busca el reconeixement d’Antonio Silva Rodríguez, Antonichi, mític cantant de la banda de punk rock egarenc Ostiaputa, que va morir el passat mes d’abril. Amb una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org, aquesta campanya adreçada a l’Ajuntament de Terrassa demana un reconeixement institucional per a Antonichi, ja sigui en forma de placa, carrer o plaça. 

La petició recorda que Antonio Silva Rodríguez, com a veu d’Ostia Puta, va posar Terrassa en el mapa de l’escena punk. Antonichi va començar jove, el 1985, amb el grup Los Nacionales, i va aconseguir reconeixement estatal, sobretot a partir d’una actuació aquell any a la sala Zeleste, juntament amb els grups Navarra Ultimátum i Porquería T. El 1986 canvien el nom a Ostiaputa, i el 1987 apareix el seu primer treball homònim. 

El 1989, produït per Ostia Puta i Illa Records, surt el cassete Joder Ya!. Es tracta de treballs que van traspassar les fronteres de l’estat i que van arribar a quasi tots els països d’habla hispana, tal com recorda la petició. L’últim treball d’Antonichi, amb la banda Dqajo, es va presentar el 29 de febrer de 2020, a la Sala Cavern, pocs dies abans de morir a causa d’una llarga malaltia.

A banda del portal change.org, també s’estan recollint signatures pel reconeixement institucional d’Antonichi al Bar Tramuntana de Terrassa i als locals d’assaig Groove de Sabadell.

 

Related Articles

Deixa un comentari