‘Enganar a tristeza’, visions de l’espai de Paulo Cacais, a l’Estudi Tigomigo

No Comment

Enganar a tristeza (Enganyar la tristesa, en portuguès) és una exposició creada en exclusiva per la sala de l’Estudi Tigomigo, que utilitza la fotografia com a mitjà expressiu. Un pas més en la trajectòria de Paulo Cacais, que s’allunya del llenguatge fotogràfic clàssic, intervenint en la consciència perceptiva de l’espai.

Després d’una nit de vins, divagacions sobre art, records i altres bajanades, algú es va acomiadar amb un “Hasta pronto Paulo, engañando a la tristeza”. Aquesta va ser la llavor d’una exposició que feia anys que desitjàvem poder-vos mostrar entre les parets de Tigomigo i que es podrà veure fins al 7 d’abril.

La primera exposició individual de Paulo Cacais a la sala proposa una narració en tres actes. Un viatge d’anada i tornada què en finalitzar el recorregut es torna imprescindible desfer el camí realitzat per tornar a llegir les imatges des d’una nova perspectiva.

El temps és un dels principals eixos de la fotografia. En aquesta exposició però, l’artista renuncia al concepte de temps lineal que ha marcat la filosofia i la història d’Occident i ens proposa un joc acrobàtic on res és el que sembla. El recorregut que ens planteja l’exposició finalitza amb un nou començament; un retorn als treballs anteriors de l’artista que ens obliga a tornar enrere per rellegir la primera peça que es troba a la sala.

Per aquesta exposició no s’ha fet acte inaugural ni es farà cap acte públic a causa del caràcter intimista i la narrativa pròpia de la mostra.

Paulo Cacais

Paulo Cacais (Portugal, 1982), torna amb força després d’un parèntesi de temps en el qual s’ha dedicat a processos curatorials, de docència i gestió cultural i ha quedat en segon terme la creació personal. Aquest temps i el treball realitzat li ha servit per tornar amb una proposta més madura, inclosa en l’art contemporani de primera línia.

Paulo ha exposat a França, Andorra, Barcelona, Toledo i Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari