Enregistrant el nou CD, ‘De foc i de vellut’, Miquel Pujadó inicia una campanya de microfinançament

No Comment
Dibuix d’en Ferreres

40 anys després del seu primer LP, Miquel Pujadó enregistra un nou àlbum amb grans músics com Xavier Batllés

El compositor i cantor terrassenc engega una campanya de microfinançament a Verkami d’aquest projecte

El nou CD, De foc i de vellut, de Miquel Pujadó

El creador terrassenc considera la cançó com un Art Major, un excel·lent mitjà d’expressió i comunicació, una intensa síntesi de paraula, música i interpretació, i una manera de crear un llenguatge propi i una visió personal (tot i que amb implicacions col·lectives) de l’univers particular.

Amb el disc De foc i de vellut, que sortirà el mes de març de 2022 (40 anys després del seu primer àlbum), ha intentat portar les possibilitats expressives de la Cançó al límit.

El CD inclourà 14 cançons noves, musicalment eclèctiques però amb un gran protagonisme de la melodia, i farcides d’ironia (Un rei d’ocasió, Rudiments d’anatomia), mala bava (Guanya la banca, L’Infern i la Glòria), una tendresa no exempta d’humor (Els mitjons blaus de l’Helena, Interseccions, Com una cançó de Jacques Brel) i autoafirmació (Soc de la mata de jonc, És fàcil dir-se anarquista, Retalls de vida, De foc i de vellut).

Cançons molt especials seran la divertida Records divergents (interpretada a duo amb l’actriu i cantant de Dagoll Dagom Aina Sánchez) i Aquell temps de la Jazz Cava, amb la intervenció de noms mítics del jazz terrassenc com Josep Maria Farràs, Adrià Font i Joan Albert. També hi trobareu dues noves versions de temes clàssics del seu repertori: Soc un peix de terra endins i A Terrassa hi ha una plaça, que podeu escoltar aquí en una versió despullada (guitarra i veu):

El disc comptarà amb músics de primera: Xavier Batllés, Marcel Casellas, Toni Olaf Sabater, Pep Coca, Quim Ollé, David Pastor, Josep Maria Duran, Xavier Figuerola i un llarg etcètera.

Col·laboració

No és fàcil, en el moment actual, produir i editar un disc amb cara i ulls. Les aportacions a la campanya del Verkami permetran, entre altres coses, ampliar les hores d’enregistrament i mescles i fer una bona edició en digipack, amb un ampli llibret que inclogui tots els textos de les cançons.

Un llarg recorregut com a creador i cantor

Jugant a escacs amb el gran Georges Moustaki, a París.

Miquel Pujadó escric una mica de tot: espectacles teatrals, novel·les infantils i juvenils, articles, guions radiofònics… però, sobretot, cançons. De 1982 ençà, ha publicat una vintena de discos amb temes propis (però també alguns treballs monogràfics sobre poetes com Agustí Bartra o amb adaptacions de Georges Brassens), i ha cantat arreu del territori lingüístic, i també a França, Itàlia, Suïssa, Dinamarca, Mèxic, Estònia, etcètera, sol o en companyia d’artistes de la talla de Michel Legrand, Francesco Guccini, Romain Didier, Guy Béart, Serrat, Javier Krahe, Paco Ibáñez, Georges Moustaki

També ha escrit i compost textos i músiques originals i adaptacions per a altres artistes: Dyango, La Salseta del Poble Sec, Titot, Mesclat,** Guillermina Motta**,** La Principal de la Nit**, Joan Isaac, Luis Eduardo Aute

Related Articles

Deixa un comentari