Es presenta “Rauxa”, primera setmana de la poesia, del 20 al 26 de novembre

No Comment

Entre els dies 20 i el 26 de novembre, la ciutat s’omplirà d’activitats de tot tipus relacionades amb la poesia, amb la primera Setmana de la Poesia Rauxa. Organitzada per la llibreria La Temerària i alguns poetes i dinamitzadors culturals de la ciutat, compta també amb el suport d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Òmnium Cultural, Ateneu Terrassenc, Xarxa de Biblioteques Municipals de Terrassa, Centre Excursionista de Terrassa, Associació de Poetes Terrassencs i altres espais emblemàtics de la ciutat, com els restaurants Damunt un Cel de Fil i La Revolta, i el Casal Popular l’Atzur.

L’objectiu dels organitzadors és “fer arribar la poesia, sovint entesa com a quelcom difícil o arcaic, a col·lectius de totes les edats i gustos, mostrar els diversos estils i tendències actuals i donar veu als autors i les iniciatives poètiques de la ciutat, però també d’arreu de les terres catalanes”. Així mateix, es pretén que aquesta primera edició tingui a partir d’ara continuïtat els propers anys.

Premi de Poesia Agustí Bartra i concurs d’Instagram

La Setmana de la Poesia inclourà actes força diversos: recitals de poetes terrassencs i d’altres contrades; el lliurament del Premi de Poesia Agustí Bartra, que enguany celebra la catorzena edició; conferències i xerrades sobre el gènere i sobre poetes concrets; tallers-recital de poesia per a nens; un recital d’un poeta reconegut acompanyat d’un dinar vegetarià; uns recitals de poesia acompanyats de músiques de jazz i popular, etc. També es preveu muntar una petita fira de llibres de poesia a la Plaça Vella, que estigui acompanyada d’alguna activitat participativa. Durant la setmana també tindrà lloc un concurs de fotografia a través de la xarxa d’Instagram, amb 3 lots de llibres com a premis.

D’entre les diverses activitats programades, destaquen el recital de poesia «Mirall transparent», a càrrec de l’escriptor i poeta Carles Rebassa. Tindrà lloc el divendres dia 24 al Reina Victòria a partir de les 21:00 hores amb entrada lliure. Els organitzadors també destaquen la lectura de poemes «Arrauxades» a càrrec d’Antoni Clapés, Miquel Desclot, Anna Gual, Sònia Moll, Francesc Parcerisas i Joan Rovira, tots ells presentats per Jaume Aulet. L’acte es farà el dissabte 25 al Centre Excursionista de Terrassa a les 19:00 hores. O també, el dinar vegetarià «La Rauxa al Damunt» que comptarà a les postres amb la participació del poeta Eduard Sanahuja. Per assistir-hi el diumenge dia 26 de 13:00 a 16:00 hores, cal reservar prèviament trucant al 93 784 05 47 de dijous a dissabte, amb un preu de 15€ que inclou el dinar.

Totes les activitats de Rauxa es poden consultar a la nostra agenda.

Related Articles

Deixa un comentari