Et-Co al Vermut Musical del Bau House

No Comment

Et-Co_Vermut musical_Bauhouse


Dins dels Vermuts Musicals del Bau House, diumenge passat va ser el torn d’Et-Co,  un grup-col·lectiu que fa una mescla de folk exploratiu amb elements de World Music. Els seus components són, ara mateix, Sonia Linares Berroy (veu i guitarra), David Chueca Folch (guitarra), Bertrand Magnier (baix elèctric) i Marianano Varela (percussions).


En el vermut de diumenge passat, Et-Co va oferir una proposta digna que val la pena descobrir. Analitzem: vaig tenir la sort d’arribar amb temps i de poder sentir com acabaven de provar so. Va resultar que, en un primer moment, els vaig sentir sense guitarra. El tècnic de so es va incorporar al grup just al final de la prova i, com a guitarrista, va treure un so força el·laborat basat en equip i en efectes: una Stratocaster passada per un multiefectes de gamma alta i un amplificador Fender tipus “Tweed” de vàlvules (un Bandmaster? No ho sé segur). Així, a partir d’aquell moment la guitarra va acabar dominant el so del grup que, amb la resta, esdevé més que la suma de les parts.

Almenys el so del grup és col·laboratiu, pel que no menystinguem les aportacions del percussionista, un home amb recursos. Ni les del baixista, un intèrpret de tècnica senzilla però de so envolvent. El que ens deixa amb la cantant, que va cantar tranquil·lament a l’alçada dels seus companys tot i que a la guitarra espanyola tenia un punt esquelètic que limitava la part de composició. En les presentacions, l’aire artístic de la proposta es trencava per a semblar que érem en una festa major de barri, el que certament em va xocar.

La música del concert? Va passar per diversos estils sense acabar de sortir d’un determinat metre quadrat, fins i tot quan al final van tocar un reggae. I això va tenir tant avantatges (una proposta coherent amb un cert espai per a l’expressió personal) com inconvenients (pocs contrastos). De totes maneres, en general va ser una proposta digna i amb una mica de fine tuning aquesta pot arribar a ser una banda artísticament important, amb un culte formant-se al seu voltant. Crec en les seves possibilitats.

Aprofito per a dir que aquest proper dissabte 21 tornaran a tocar a Terrassa, per a qui tingui curiositat (12 del migdia, Plaça Vella).

Lluís Paloma Sánchez

Related Articles

Deixa un comentari