Exposició de gofrat de Carme Colldecarrera al cafè Abrils

No Comment

Fins el 6 de juny, al cafè Abrils (C. Baldrich 51), tenim l’oportunitat de contemplar l’exposició de gravats de Carme Colldecarrera i organitzada per [Trobo l’art que t’agrada]. Es tracta d’una obra basada en la tècnica del gofrat sense tinta, que aquesta pintora barcelonina utilitza en les seves creacions, i que troben inspiració en la terra. Tenim l’oportunitat de conversar una mica amb la Carme sobre la seva obra.


ccolldecarreratrobolartquetagradaAbrilsfotoCC Carme Colldecarrera al cafè Abrils. Foto: cedida

– Quan vas començar la teva passió per la pintura i d’on ve?

Doncs el meu tiet és pintor, tinc cosins que són pintors, un altre escultor… A la família ja hi havia un bon pou d’artistes.

Jo vaig començar tard a pintar la veritat. Quan era professora de parvulari, pintava els contes a la paret, vaig ser molt autodidacta.

– Quina ha estat la teva formació? Tens estudis en pintura, i també de música.

Després d’això ja em matriculo a l’Escola d’Arts i Oficis, en diverses assignatures. També vaig fer classes de música a l’ESO, en concret feia piano.

– A més vas estudiar Psicologia. Això ha influït d’alguna manera en la teva obra?

Crec que no. Però la música sí que m’ha influït, tot l’art està relacionat entre sí.

– I com descrius la teva obra artística?

Bàsicament faig pintura amb materials de ciment, amb gravats i gofrats.

– Quina és la teva inspiració per pintar?

En realitat sempre pinto a partir de projectes. Vaig començar amb Chillida, que m’agrada molt, i a partir d’allò vaig anar fent obres, vaig acabar amb textures de la terra, des de l’aire, agafo plànols. M’inspiro amb la terra, i també amb els liquens. Parteixo de la terra.

– I quan vas començar a exposar? El teu ritme sembla que ha estat molt prolífic.

Vaig començar tard, el 2008, a Girona vaig exposar per primer cop. Treballava i tenia criatures, no tenia temps per pintar i menys per exposar. Des de llavors és cert que no he parat, tenia acumulat molt material per exposar.

– Valores més el procés que el resultat en les teves creacions?

No m’ho havia plantejat massa. La veritat és que el procés és el més important, perquè el resultat pot ser bo o dolent. Però totes dues coses són importants, ja que quan et surt bé el que fas et sents més satisfeta.

– En què consisteix la tècnica del gofrat?

És un gravat sense posar tinta, i que accentua els relleus i les textures. Faig servir per materials com coure o linòleum. Totes les tècniques del gravat es poden fer gofrades. Últimament m’hi estic dedicant molt al gofrat, tot i que també en faig gravat amb tinta.

– Tens alguns referents?

Sempre m’ha agradat tot lo abstracte, des de Cuni, Kandisky, Tàpies… I també els impressionistes.

– Has aconseguit viure d’allò que t’agrada fer?

No, hauria de vendre tot el que faig. Per sort no visc d’això. Venc perquè així compro millors materials, però crec que no arribaria a viure de la pintura. Això sí, he pogut pagar despeses. Puc dir que he tingut sort en això.

– Què t’ha semblat l’espai del cafè Abrils per exposar la teva obra?

Ho he un espai molt maco, molt acollidor. Ara es porta bastant aquesta decoració de tipus nòrdica, i trobo que quedava molt bé, per la ubicació de les taules… m’ha agradat molt!

ABRILS
C. Baldrich, 51 B

Del 9 de maig al 2 de juny
de 8h a 14h i de 15 a 21h

entrada lliure

trobolarquetagardaccolldecarrerabrils Foto: LM
trobolarquetagradaccolldecarreraAbrilsinauguracio Foto: LM

Related Articles

Deixa un comentari