Exposició d’obres pictòriques d’Inty Maleywa, artista indígena, als Amics

No Comment

El conflicte per la terra a Colòmbia arriba a Terrassa amb la mirada de l’artista indígena Inty Maleywa

L’exposició es podrà veure a Amics de les Arts des d’aquest dissabte fins al 8 de febrer i el proper dimarts es debatrà sobre l’estat de compliment i els reptes dels acords de Pau entre les FARC i el Govern colombià

Aquest proper dissabte 20 de gener, a les 18:30h, s’inaugurarà a la seu d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals una exposició d’obres pictòriques d’Inty Maleywa, artista plàstica indígena wayúu de Colòmbia i ex-guerrillera de les FARC. En l’exposició es presenta una sèrie de 12 dibuixos sota el títol «Desenterrando memorias» on s’explica en perspectiva històrica i per dècades l’evolució del conflicte per la terra a Colòmbia. L’exposició inclou també una selecció d’obres complementàries de la pròpia autora on realitza una lectura pròpia del paper de les dones i les diferents cosmovisions de les comunitats indígenes en la construcció de la pau, la solidaritat, la llibertat i la igualtat.

Per tal d’aprofundir en l’explicació del context actual i les visions que pretén transmetre l’autora, el dimarts dia 23 de gener es farà una xerrada-debat als Amics de les Arts a les 19:00h a la que l’autora Inty Maleywa presentarà també les seves obres per videoconferència. A més a més, Juan Viatela, de l’Observatorio por la Autonomía y los Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia presentarà quin és l’estat de compliment dels acords de pau entre les FARC i el Govern Colombià i els reptes que s’encaren aquest 2018. També hi participarà Nora Miralles, periodista i membre del centre Delàs d’Estudis per la Pau, per tal d’explicar els reptes també en la construcció d’una pau duradora que calen afrontar en termes de gènere. Finalment s’obrirà un debat entre els assistents per tal de compartir visions i dubtes.

L’exposició ha rebut el finançament com a projecte de difusió de l’àrea de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Terrassa, ha estat organitzada per els Amics de les Arts i Joventuts Musicals, la Fundación Tejipaz i ha rebut el suport de la Taula Catalana per Colòmbia, l’Observatorio ADPI i el Centre Delàs. 

Des 20 de gener fins al 8 de febrer / Horari de visita: de les 18.30 fins a les 20.30, de dimarts a diumenge / Amics de les Arts i Joventuts Musicals – Carrer del Teatre, 2 – Terrassa

 

 

 

 

Related Articles

Deixa un comentari