Exposició “El món del còmic i la il·lustració”, curada per Col·leccionistes de Terrassa (llegiu l’editorial del darrer butlletí)

No Comment

Del 15 d’octubre del 2021 al 7 de gener del 2022

El proper dia 15 d’octubre, a les 7 de la tarda, el col·lectiu Col·leccionistes de Terrassa inaugurarà a la seu (Rambla d’Ègara, 340 2a – Factoria Cultural Terrassa) una exposició/mostra de la gran col·lecció del Museu del Còmic de Barcelona, que de fa mesos està inventariant perquè en un futur pròxim la ciutat pugui gaudir-ne completament.

L’exposició restarà oberta fins passades les festes de Nadal.

Aprofitem l’avinentesa per publicar, íntegre, l’editorial de l’últim Butlletí Informatiu (517) de l’entitat

Editorial

Entrem a la recta final de l’any, en què hem anat arrossegant la pandèmia, malgrat els esforços dels sanitaris, les crides a parar-hi compte i les incursions —en un terreny que no és el seu— dels que han d’impartir justícia. En aquest tema, com en d’altres que afecten la salut política, democràtica, social, etcètera, d’aquest país que estimem i voldríem veure lliure, també s’han passat de frenada, però ja fa anys que veiem el rol que tenen en aquests moments en què, tan sovint, tot s’hi val.

La pregunta, no obstant això, segueix viva: qui jutja els jutges? I les prevaricacions, omissions, retards de tràmit a posta, sentències errònies que no es rectifiquen, condemnes retòriques plenes d’ideologia del règim franquista, de parcialitat convinguda als llocs més alts dels tribunals, de tribunals administratius que imposen sancions venjatives per esporuguir la ciutadania que, malgrat tot, segueix dempeus. La justícia és sagrada i no per a escollir qui és jutge i qui no en funció, com dèiem, de la ideologia del “delinqüent”. Aquest fer és fastigós i impropi de cap jurista que estimi el seu ofici.

Enmig de tot aquest batibull seguim a la brega lluitant per un país millor, republicà, d’alta democràcia i lliure, respectuós amb tothom, sobretot amb els més vulnerables —uns més que d’altres—, als quals sempre toca la pitjor part.

Anem a la nostra feina, la cultura; sense la qual seguirem empantanats en el món. Ens dol i molt tot el que passa a l’Afganistan, a Haití, a la Xina, a l’Iran i altres països àrabs, on també els perdedors són els de sempre. A l’Àfrica, on hi ha tants conflictes vius: al Sàhara Occidental, que es rifen mentre Espanya se’n renta les mans. A Palestina, Israel, Birmània, el Líban… No acabaríem. Disculpeu aquesta moralina tan necessària com la cultura. Només si hi ha justícia per a tothom tindrem pau perdurable. Només si hi ha vacunes per a tothom podrem combatre la Covid. Reflexionem-hi, no ens cansem de fer-ho i sobretot d’actuar, prenent partit, amb generositat per a tothom. Els petits gestos canvien el món i ens fan creïbles.

Teniu a les mans un Butlletí amb molta informació i articles que esperem que siguin del vostre interès. Amb aquesta convicció els publiquem.

I finalment us demanem que participeu en totes les activitats que programem. Ho fem amb la major bona voluntat i per acréixer en tots els associats la cultura i el coneixement.

Ens agradarà poder-vos saludar quan vingueu, i noteu que ara la seu estarà oberta de dimecres a divendres, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9. Gràcies als qui ho fan possible.

Related Articles

Deixa un comentari