Exposició “Món-Tanca”, una reflexió sobre murs i fronteres, fins el 30 novembre

No Comment

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Solidaritat i Cooperació Internacional, ha portat a Terrassa l’exposició “Món-Tanca”, un projecte del col·lectiu Enmedio produït per l’Institut Català Internacional per la Pau. Aquesta mostra ofereix una reflexió sobre murs i fronteres, i la seva eficàcia divisòria, i explora maneres de subvertir la lògica de la separació i l’estigmatització.

Món-Tanca, que es pot visitar fins el 30 de novembre a la Plaça de les Teixidores (al costat de la Casa Baumann), és alhora una sèrie de sis publicacions en format diari i una exposició. Els diaris estan a disposició dels visitants, que se’ls poden endur, mentre que els plafons estan formats pels mateixos sis diaris desplegats, que recullen textos, fotografies i infogràfics sobre els murs i fronteres, que creen separacions entre persones i que posen de rellevància que vivim en un món on la seguretat dels que viuen a una banda de la tanca passa per davant dels drets humans dels que hi ha a l’altra banda. L’exposició, en català, castellà i anglès, també mostra diverses accions reivindicatives dutes a terme en relació a aquesta situació.

Es calcula que més de 60 milions de persones estan fora dels seus països com a conseqüència de guerres, conflictes, persecucions i violacions dels drets humans. Més del 80% de les persones refugiades estan acollides per països en vies de desenvolupament o del Sud.

Related Articles

Deixa un comentari