Exposició de David Millán a El Taller dels Silencis, un elogi a la Polaroid

No Comment

La mostra comprèn una àmplia col·lecció de fotografies fetes amb Polaroid, una de les grans passions de Millán.

L’exposició es pot veure fins al 31 de març a El Taller dels Silencis (Iscle Soler, 7).


David Millán, davant les seves fotos Polaroid, al Taller dels Silencis. MG

Miquel Gordillo

L’artista egarenc David Millán està exposant una àmplia col·lecció de fotografies fetes amb càmeres Polaroid, la qual es pot visitar a la cafeteria El Taller dels Silencis (carrer Iscle Soler, núm. 7) fins al 31 de març. En aquest espai, cada mes i mig es mostren exposicions de diferents artistes locals. La mostra de Millán, a banda d’oferir-nos 160 fotos, moltes en blanc i negre, també compta amb escultures i pintures del mateix autor. Aquesta exposició de Millán està comissariada per Pilar Duran. 

El mateix autor ens rep al Taller dels Silencis per mostrar-nos i parlar-nos de les motivacions de la seva obra, “on les emocions i les sensacions són les protagonistes”, ens diu. Acostumat a exposar en diferents festivals nacionals i internacionals, assenyala Millán que “és el primer cop que exposo totes les meves polaroids juntes”. Pel que fa a aquest format fotogràfic, reconeix que “no estem acostumats a la Polaroid”, però per a ell l’encant radica en aconseguir “captar imatges evocadores i poètiques, és poesia visual”. Com a exemples il·lustratius del que ens descriu, hi ha imatges de la Rambla d’Ègara (“la fantasmagòrica, tal com ell mateix l’anomena), també del Mercat de la Independència, i de la Masia Freixa, entre altres. Tanmateix, “són fotos que semblen més antigues, quan en realitat són recents, és la màgia evocadora que intento transmetre amb la Polaroid i amb el blanc i negre”. A més, l’autor evita que en les imatges es vegin elements moderns com ara senyals de trànsit o semàfors.
 
És una afició que li ve ja de petit, quan el pare “ens feia fotos amb una càmera Polaroid, que va estar perduda durant molt temps en un armari i que veig recuperar fa uns tretze anys”. Millán reconeix les dificultats de treballar amb aquestes màquines, “no és el sistema ideal per fer fotos nítides ni molt menys, a més és molt car”, ens explica. Per això, “actualment la Polaroid queda relegada a imatges d’autor o a un ús merament lúdic”. En tot cas, assegura Millán que “la Polaroid és tot un laboratori portàtil, i això té màgia”.
 
Escultures i fotografies de David Millán a l’aparador de la cafeteria. MG
 
“La mirada pròpia de l’artista s’ha de treballar”
 
Entre l’eclèctica mostra que hi podem veure, hi ha exposada “la meva fotografia favorita, feta el 2016 a Àmsterdam”, on surten persones fent partides d’escacs al carrer, juntament amb altres imatges d’autor. Millán considera que “l’objectiu de l’artista és sentir-se satisfet ell mateix amb la seva obra”. I ens insisteix en la importància de “la mirada a l’hora de crear, i aquesta s’ha mirada pròpia de l’artista s’ha de treballar, per què si aquesta no existeix, caus en el buit”. Millán té clara la seva concepció de l’art: “Per mi és només un, el que passa que té diferents branques i expressions, hi ha gent que es concentra en la pintura, en escriure, la dansa…”. Això sí, “no tothom qui pinta o escriu és pintor o escriptor, ja que hi ha d’haver un rerefons que va més enllà del que hom veu a una obra”. Igualment, també troba que l’artista “ha de saber acceptar les crítiques” vers la seva obra.
 
Aquest dimarts 7 de març, a les 19 hores, una xerrada als Amics de les Arts que porta per nom ‘Polaritza’t’. En aquest acte, l’autor donarà La seva visió de la “imatge Polaroid i de les sensacions i emocions que intento transmetre”. A més, mostrarà la seva col·lecció formada per 20 càmeres fotogràfiques. 
 
 

Related Articles

Deixa un comentari