L’exposició ‘Les dones també HI ÉREM’ es podrà veure fins el 14 de març

No Comment

El Casal de la Dona de Terrassa visibilitza les dones del final del franquisme i la Transició en una exposició al Centre Cultural.


donesexpo

El Centre Cultural Terrassa ha començat el mes de febrer amb l’obertura d’una nova exposició a la Sala 5 del Centre Cultural Terrassa que visibilitza a les dones de Terrassa que van destacar pel seu compromís veïnal, sindical i polític per enderrocar el franquisme. La mostra ha estat produïda pel Casal de la Dona de Terrassa.

L’exposició Les dones també hi érem és fruit del buidatge de 23 entrevistes a dones, anònimes la majoria, de diferents edats, estudis i procedència però que totes elles comparteixen la lluita contra el franquisme des de la militància clandestina, creant o participant en associacions veïnals, organitzacions juvenils, escoles, entitats culturals, esplais i centres de cultura. I també des dels seus llocs de treball a la fàbrica, a oficines o hospitals.

‘Som conscients que no hi són totes les dones que hi haurien de ser. És clar que hi falten dones… Amb aquesta mostra es vol contribuir en el coneixement de la història de les dones de Terrassa i reconeixer’ls-hi a totes elles la seva lluita per l’assoliment de la llibertat, la dignitat i els drets col·lectiu. D’altra banda es vol donar a conèixer el camí que van obrir a les futures generacions i combatre la desmemòria històrica’.

Casal de la Dona de Terrassa

 

Les Dones també HI ÉREM. El compromís veïnal, sindical i polític de les dones de Terrassa des del final del franquisme a la Transició.

Sala 5 de l’1 de febrer el 14 de març. Horari: de dilluns a dissabte de 16h a 21h i festius si hi ha funció.

 

Related Articles

Deixa un comentari