Festival Jazz Terrassa: George Cables & Javier Colina + Gerry López Trio

No Comment

cables colina

Aquest divendres 6 de març, a les 22:00h, es celebrarà la primera vetllada doble del festival presenta dues propostes úniques i exclusives de petit format que deixaran al descobert el mestratge de grans solistes.

22h GEORGE CABLES & JAVIER COLINA

El pianista novaiorquès George Cables (NYC, 1944) i el contrabaixista navarrès Javier Colina són dos vells coneguts que es tornen a reunir sobre un escenari. A proposta del Festival, aquests dos jazzmans de referència uneixen forces per regalar-nos un repertori de caire intimista en el qual aniran combinant temes clàssics del jazz amb composicions de collita pròpia. Cables, que viatjarà en exclusiva des de l’altra banda de l’oceà per a aquesta actuació, s’ha forjat una carrera desideman de luxe acompanyant tòtems com Sonny Rollins, Art Pepper, Freddie Hubbard, Woody Shaw o Bobby Hutcherson entre molts altres. El seu estil modern i imaginatiu dialogarà aquesta vegada amb l’elegància amb tocs llatins de Javier Colina, especialista també en el format duo amb projectes tan reeixits com els desenvolupats al costat de Bebo Valdés —Bebo Valdés & Javier Clina. Live at the Village Vanguard (Sony BMC, 2007)—, Tete Montoliu —Tete Montoliu & Javier Colina 1995 (Contrabaix, 2007)—, Albert Bover o Jerry González.

Gerrylopez123h GERRY LÓPEZ TRIO

Tot i que Mèxic no és un país de referència jazzística, amaga algunes joies que val la pena descobrir. I Gerry López n’és una. Nascut a Ciudad Juárez però format jazzísticament a Boston i París, el mexicà és un dels joves valors del saxo jazz a nivell internacional que està desenvolupant un important tasca a Mèxic pel desenvolupament i difusió d’aquest gènere musical. Un bon exemple és l’Orquesta Nacional de Jazz de México, que actualment dirigeix i que ell ha ajudat a crear. Tot i la seva curta trajectòria ja ha aconseguit alguns premis destacables, com el Concurso Panamericano de Saxofón Jazz del 2010 o el Premi Nacional de Jazz de França de 2012. En aquesta segona part de la nit, aquest saxo alt, que tant beu de la música tradicional afrocubana, les rancheras i les norteñas com del llegat de mestres com Jerry Bergonzi, Joe Lovano o Charlie Parker, formarà un trio inèdit però de plenes garanties al costat d’Horacio Fumero (contrabaix) i David Xirgu (bateria). L’exuberància de López tindrà com a complement la flexibilitat rítmica i melòdica, a mig camí de la cultura mediterrània i la porteña, de dos dels millors escuders de l’escena del jazz català.

Preus: Web 22,50 € – Anticipada i Taquilla 25 €

Deixa un comentari